22. aug
Suveren: Med låter som «Down In A Blue Chair», «Accidents Will Happen» og «She» gjorde Elvis Costello og The Imposters en herlig jobb i et vanskelig rocke- lokale. Foto: Kristian Einang
 
Elvis lever(te)
Elvis Costello vartet opp med et herlig show i Terningen Arena. Dessverre var det litt for få mennesker som fikk det med seg.

Publisert: 04.aug.2013 23:08
Oppdatert: -

Terningen Arena var pyntet til musikkfest, da selveste Elvis Costello sto klar til å spille sin første konsert i Innlandet. Sammen med bandet The Imposters leverte han en av årets store musikalske opplevelser, men publikummerne skuffet samtidig litt med sitt fravær. Det er synd at Elvis Costello ikke ble møtt av en stappfull hall, for han gjorde i alle fall jobben sin og leverte et spektakulært rockeshow. Her var det nemlig veldig mange som gikk glipp av en herlig konsertopplevelse til minne i lang tid, for man kunne anslå at rundt en fjerdedel av setene i halle var tomme.

Skyhøyt tempo

Han åpnet med låten «I Hope You're Happy Now», og man fikk raskt en god indikasjon på hvor bra konserten kom til å bli. Nivået var knallhøyt som forventet, og sammen med de tre musikerne i the Imposters leverte Elvis Costello det som mest sannsynlig vil stå igjen som årets rockekonsert i Hedmark. De fortsatte i et skyhøyt tempo med «Blue Chair», «High Fidelity» og «Radio Radio», og publikummerne rakk aldri å la en låt synke inn før han var i gang med den neste. Publikummerne var med på moroa fra første stund, og klappet disiplinert utover den nesten to timer lange konserten.

Lot fingrene snakke

Costello var ikke i det snakkesalige hjørnet og han spilte mange låter før han i det hele tatt tok til orde og sa hvor glad han var for å være i Elverum. Det var egentlig helt greit, for det er med fingrene han er aller best til å kommunisere Musikeren, sangeren, låtskriveren og plateprodusenten er født i London, men er av irsk opprinnelse.
Lyden i hallen var ikke helt på topp, og hvis man skal ta med seg noe negativt fra denne konserten så må det være det noe tåkete lydbildet. Det var et herlig trykk i hallen da Elvis og gjengen dro på med volumet, men man sitter igjen med en følelse om at Terningen Arena ikke passer som hånd i hanske til en rockekonsert.
Litt før 23.00 hadde den halvfulle arenaen allikevel fått valuta for inngangsbilletten, og jeg tviler på at vi får se en like god konsert i Hedmark på en lang stund.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke