19. aug
FORNØYD: Emil Sæther Grønbakken, Produsent Monica Rylander, Synne Jægersborg og Lars Sæther Grønbakken er fornøyde med rolleutdelingen til Emil i Lønneberget.
FOTO: Henrik Langgård
 
Tvillinger fra Moelv skal spille Emil i Lønneberget
Prøysenhusteateret setter opp Emil i Lønneberget til sommeren, men hvem er de heldige som får være med som skuespillere?

Publisert: 10.apr.2018 06:46
Oppdatert: 10.apr.2018 07:16

Den folkekjære fortellingen om Emil i Lønneberget returnerer til Prøysenhuset til sommeren. Nå er det klart hvem som har fått i oppdrag å portrettere karakterene i historien. Emil og Ida kommer fra Moelv, og det er Lars og Emil Sæther Grønbakken (9) som får spille Emil. Tvillingene gleder seg til forestillingene.

– Det er gøy å få spille Emil, vi ligner litt på han, og vi er kanskje litt rampete vi også, sier Emil og Lars.

Synne Jægersborg (8) skal spille Ida.

- Jeg har lest bøkene og sett filmene. Ida er snill og god, og jeg har tenkt at dette er en rolle jeg kunne tenkt meg å spille, sier hun.

- Dette er en forestilling som er morsom å jobbe med. Vi har begynt med prøver, og så langt har vi jobbet med relasjonene i stykket, sier regissør Asle Berteig.

Spilles ved prøysenhuset

Emil i Lønneberget spilles på Kusvea utenfor Prøysenhuset. Premieren er lagt til Fredag 6. juli, og alt i alt settes det opp ni forestillinger med Emil i Lønneberget over tre helger ut juli måned.

- Historien om Emil i Lønneberget er en serie med morsomme hendelser, der Emil får skylda for alt. Ida er snill og god, og er glad i storebroren sin, og han er glad i henne tilbake. Vi har lagt forestillingen til 1930-tallet. Det vil si at vi blant annet har flere hester på scenen og minimalt med biler, sier Kultursjef Asle Berteig til HA.

- Det er også gøy at både Emil og Ida har ringsakerdialekt under forestillingene, legger han til.

Både erfarne og uerfarne

Emil i Lønneberget vil ha både erfarne skuespillere og nye skuespillere. Synne Jægersborg i rollen som Ida har vært med på Prøysenhusteateret før, blant annet som heppedame under fjorårets sommeroppsetning. Rollen som Lina er det Christel Blunck som har fått. Hun er datteren til den folkekjære skuespilleren Øivind Blunck.

Emil i Lønneberget ble sist satt opp på Kusvea i 2007. Asle Berteig hadde regien på stykket også den gang. Da var det Tom Styve som spilte rollen som Alfred. Rollen som Alfred er det Glenn Terje Nordengen som har fått. Han hadde hovedrollen som Brakar under oppsetningen av Brakar og Joanna i fjor sommer.

Emil I Lønneberget har premiere på Kusvea utenfor Prøysenhuset den 6. juni, og det er 300 billetter til hver forestilling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke