23. aug
GA ALT: Airplayin høstet jubel fra salen, og spilte fletta av publikum.
 
Emosjonell festkveld
For MS-syke Morten Sand ble det en emosjonell festkveld uten sidestykke torsdag. Gamle kolleger holdt konsert for å gi ham muligheten til en svært betydningsfull utenlandstur.

Publisert: 18.feb.2011 00:12
Oppdatert: -

Teatersalen i Brumunddal var smekkfull. 500 mennesker trengte seg sammen. De var klare for en flere timer lang artistgalla til ære for steelgitarist Morten Sand.
For den MS-syke musikeren var det gamle kolleger som sto der og spilte, alle sammen helt gratis. Samtlige som var spurt om å bidra hadde sagt ja. Billettene ble revet bort på 23 timer. Oppslutningen var så god som den bare kunne bli.
Støttekonserten skal gi Morten Sand mulighet til å reise til Frankfurt for å bli operert. 13. mars setter han seg på flyet, klar for å blokkere ut tre vener.
Åge Aleksandersen, Steinar Albrigtsen, Airplayin, Merethe Trøan, Guren Hagen, Anne Nørdsti, og flere til, entret scenen i tur og orden. Ikke minst spilte Christopher Roseth Sand, Mortens sønn, og bandet Hangover. Allerede før pause var det stående applaus. Stemningen var intet mindre enn knallgod, og samtidig litt tåredryppende.
Morten Sand selv var noe preget, der han satt på første rad. På scenen sto den gamle gitaren hans til pynt. Overgangen fra å ha vært en av landets beste steelgitarister til å bli avhengig av hjelp for å pusse tennene, har vært stor. Etter inngrepet håper han å kunne mestre hverdagslige ting igjen.
Mortens ønske var at kvelden skulle ha fest, glede og musikk i fokus. Men det er ikke vanskelig å skjønne at 500 gjester og en lang liste artister gjorde hovedpersonen rørt.
- Dette er såpass emosjonelt at jeg er nødt til å stenge ute litt, sa han til HA.
Artistene fortalte én etter én om gode minner med Morten i bandet, og om hvor fantastisk det var å få bidra akkurat denne kvelden.
- Det er en stor ære å få være her i dag, sa Steinar Albrigtsen, og fortalte om amerikanere som hadde hørt platene hans, og som bemerket Mortens uortodokse måte å spille på.
Mentz Stensli fra Brumunddal har MS, og var en av de første nordmenn som gjennomførte den typen behandling Morten skal igjennom. Også han var med på å gjøre kvelden komplett. Han utførte operasjonen i Bulgaria, og ville advare litt mot å la seg operere.
- Da mister du litt av servicen. Du må lære deg å fake, rådet han.
Stensli tok opp lån for å finansiere operasjonen, og kunne noe ironisk fortelle den humrende salen at han betaler sin skatt med glede.
Konserten, som hadde fått navnet En ny dag, minnet om en slags stjernespekket festival i miniatyr. Den varte godt over tre timer, og viste en voldsom spilleglede på scenen og fantastisk oppbacking fra publikum. Det var rett og slett koselig å være der.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke