23. aug
Museene på Hedmarken byr på Museumsnatt. Fra venstre: bussjåfør Rune Gustavsen, Aase Marie Brun, Asbjørg Vestli, Kari Fuglesang, Mette Larsen, Else Braseth og Magnus S. Holte.
 
En annerledes kveld på byen
Museene på Hedmarken går sammen om Museumsnatt, og frister med varierte kulturopplevelser.

Publisert: 28.apr.2016 13:09
Oppdatert: 29.apr.2016 12:04

- Det skal være gøy, vi skal senke skuldrene og tilby litt løsere snipp.

Det sier representanter fra alle seks aktørene som har gått sammen for å presentere den første utgaven av Museumsnatt på Hedmarken. 

På Atlungstad Brenneri, Migrasjonsmuseet, Kunstbanken, Kristen Flagstad Museum, Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum kan du fra skumringen fredag 20. mai og utover i nattetimene, oppleve et mylder av aktiviteter.

Søvn, sex og satan

- Det å gå på museum om kvelden er en annen opplevelse enn om dagen, sier Magnus Sempler Holte, seksjonsleder ved Domkirkeodden.

- Vi vil tilby endel andre aktiviteter enn på en vanlig dag, legger han til.

På Domkirkeodden kan man blant annet bli med en tur ut i Urtehagen, for å lære mer om planter som er knyttet til nattlige aktiviteter. Noen skal forbedre nattesøvnen og beskytte mot onde makter som herjer i nattetimene, mens noen urter skal få fart på sexlivet.

- Det er lagt opp til små, korte programposter. Fire veteranbusser vil gå i skytteltrafikk mellom museene, og det er tilpasset slik at folk kan være en stund, før de farter videre, sier Sempler Holte.

På en billett vil du ha tilgang til alle aktivitetene, og skyss med bussene er inkludert.

håper på yngre publikum

Tar du turen ut til Atlungstad, vil du ha muligheten til å smake på eksklusiv akevitt, og mot midnatt vil det dra seg til med drikkeviser helt uten snipp.

- Vi håper folk vil sitte og hygge seg. Det blir også konserter med storgårdsmusikk, som ble spilt på storgårdene i Stange, sier daglig leder Else Braseth.

Servering av mat og muligheten til et glass med noe godt i, vil være tilstede på samtlige åsteder. Aktørene håper programmet vil trekke et yngre publikum enn de som vanligvis frekventerer museene.

- Programmet er nok ikke lagt opp for de aller yngste, men vi håper at vi treffer folk i 20-årene og oppover, sier Sempler Holte.

Som også kan lokke med foredrag om ølbrygging i Ølstua på Domkirkeodden og spøkelsesjakt på Jernbanemuseet.

- Det skal være moro. Løst og ledig, avslutter gjengen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke