20. aug
Nye konserter: Kirsti Hougen (fra venstre), Ida Oleanna Hagen og Margrete Nordmoen inviterer til både konserter og familiearrangement i Røhnesalen og på Tante Gerda.
 
En arena for viser, folkemusikk og jazz
Når Røhnesalen åpner sesongen med The Moose Whisperers fredag kveld. er det også starten for et bredt sammensatt vinter- og vårprogram i Røhnesalen.

Publisert: 18.jan.2018 17:10
Oppdatert: 18.jan.2018 17:20

Med Røhnesalen, i andre etasje på Tante Gerda, har Hamar fått en særpreget intimscene. Rommet har ikke plass til så mange, men 70 går det inn, forsikrer Kirsti Hougen. Med vårens program i sikte, kan det ligge an til mange fulle hus.

Det har allerede vært flere gode artister i Røhnesalen, blant dem Jon Eberson, som var på besøk i fjor høst.

– Det var veldig stas. Og det viser seg at det er et sted der musikerne trives, sier Kirsti Hougen.

På programmet

Trives der gjør også Stian Hole, som 1. februar kommer på besøk for tredje gang. Denne gangen har han med sin nye plate «Elvesang», et album med noe såpass sjeldent som solo kontrabass. Denne konserten er et samarbeid med Hamar Jazzklubb.

Blant vårens øvrige artister i Røhnesalen er Hulbækmo & Jacobsen familieorkester, som kommer 15. mars, og Anders Lillebo Trio med irsk folkemusikk 28. april.

– Vi har hatt en idé om at Røhnesalen kan bli en fin scene for blant annet folkemusikk, sier Kirsti Hougen.

– For det er noe som Hamar egentlig ikke har.

– Røhnesalen er et perfekt sted for den musikken vi ønsker å formidle, sier Ida Oleanna Hagen, som er styreleder i Tante Gerda Scene.

– Vi ser vi kan bli en scene for musikk i et grenseland som omfatter både viser, jazz og folkemusikk, med variasjoner innen de ulike sjangrene, sier hun.

for hele familien

Et spesielt program i vår står Margrete Nordmoen for. «Syng, dans og lek» er et opplegg for hele familien i Røhnesalen.

– Foreløpige datoer er 11. mars og 15. april, og det passer for alle som vil ha en aktivitet sammen med ungene sine. De tette møtene som kan oppstår på et sted som dette, er både verdifullt og spesielt, sier Margrete Nordmoen.

Også kafeen på Tante Gerda har sitt program, i tillegg til det som skjer oppe på Røhnesalen. 17. februar starter det med at Harald Hougaard har minnekonsert for Leonard Cohen. Senere kommer blant andre Trio Gyllensvärd med både viser og jazz.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke