23. aug
LAIDBACK: Vokalist Hilde Marie Kjersem, gitaristene Jon Eberson, Hedvig Thomassen og bassist Sigurd Hole i Jon Eberson Group spilte en lavmælt og laidback jazzkonsert i Hamardomen søndag kveld.FOTO: BENEDICTE NYLUND
 
En bauta i norsk jazz
Jon Eberson (58) er for en bauta å regne i norsk jazz. Noe han bekreftet under årets avslutningskonsert av AnJazz i Hamardomen søndag kveld.

Publisert: 09.mai.2011 00:00
Oppdatert: -

Hamardomen var en perfekt ramme for jazz-soundet til Jon Eberson Group (JEG). Trioen, søndag kveld forsterket med trommeslager, ekstra gitarist samt en strykersekstett fra Kringkastingsorkesteret, ga publikum en fin reise i Ebersons musikalske univers.
Ebersons kommersielle gjennombrudd kom med det nærmest legendariske albumet Jive Talking i 1981. Søndag kveld spilte de ingen låter fra dette albumet, til litt skuffelse for denne anmelder. Men det er tydelig at Eberson er her og nå, men samtidig ser framover med sitt musikalske virke. Hans periode med Sidsel Endresen var den gang da, nå er det Hilde Marie Kjersem som er trioens vokalist. Hun har dybde og en vakker klang i stemmen sin, og hun løfter mange av de lavmælte låtene. Som for eksempel i de myke Stay og Sweetness, baby, samt i den mer up-tempo Save my Soul.

Kjersem har skrevet tekstene til albumet Comfort Call som ble utgitt i fjor. Musikken er det selvsagt Eberson selv som står for, mens bassist Sigurd Hole arrangerte partiene for strykerne. Det var fra denne utgivelsen det meste av låtmaterialet søndag kveld var hentet.
Under konserten søndag kveld hadde de med seg den dyktige trommeslageren Finn Sletten (som også spilte i JEG på 1980-tallet), samt Hedvig Thomassen på gitar. Videre var det altså med seks strykere fra Kringkastingsorkesteret. De gir Ebersons uttrykk ekstra fylde. De avsluttet den en time og tjue minutter korte konserten med de vakre jazzballadene This Show og I'll be Waiting.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke