20. aug
 
En ekte nissefamilie
Mens julefreden stille senker seg er det én familie i Brumunddal som gleder seg spesielt til høytiden. De er nemlig en ekte nissefamilie.

Publisert: 22.des.2017 22:22
Oppdatert: 22.des.2017 22:26

For familien Schauer er julen ekstra spesiell. Hjemme i Parkveien i Brumunddal møter HA en gjeng som gjerne skulle hatt jul hele året.

– Nissen finnes, det er ingen tvil om det, smiler nissemor Christine lurt.

– Er man usikker får man ikke gaver! legger Freya-Kari (8) til. Utkledde som nisser forteller familien ivrig om sin fascinasjon for julens gavebringer. Christine, som opprinnelig er fra Tyskland, har alltid vært glad i julen, og særlig pyntingen.

Organisert nisseri

På ferie på Savalen for noen år siden, kom familien tilfeldigvis over Julenissens Vinterleker, et årlig arrangement i regi av Norsk Julenisselaug. Dermed var familiens nisselidenskap tent, og Christine sitter nå i styret.

– I Vinterlekene konkurrerer man i grener som gavepakking, pipeklatring og sekkehopp, forteller familien, og viser stolt fram medaljene sine.

De forteller at det er om lag 60 organiserte nisser gjennom Julenisselauget i Norge.

I fem år har de i tillegg deltatt på verdens julenissekongress, som avholdes årlig i København i juli. Med om lag 150 deltakere fra rundt om i verden, er det mange forskjellige nisser å se. Guido Valentin (12) som blånisse var et uvanlig syn for mange.

– Det var nesten som Justin Bieber-feber, alle skulle ha bilde, ler han.

Nisseutdanning

Ønsker man å ta steget videre, kan man ta nisseutdanning. Christine viser fram verdens eldste sertifiserte nisseskole, Charles W. Howard Santa Claus School i Michigan, USA. Der lærer man blant annet hvordan en nisse skal omgås med barn, og hvordan man håndterer ansvaret som rollebilde for de yngste. Selv har hun ikke formell nisseutdanning enda, men hinter om at det nok vil skje en gang i framtiden.

Familien stiller med glede opp dersom andre trenger nissebesøk. Å være nisser på en juletrefest for syke barn på Ahus er det fineste oppdraget de har hatt, kan Christine fortelle.

– Hvilke egenskaper er det viktig å ha som nisse?

– Du må være glad i barn, og tro på nissen og magien, smiler hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke