24. aug
 
En feiring av rockemusikken
Med en blanding av historiefortelling og rockekonsert serverte Levi Henriksen & Babylon Badlands en forestilling som virkelig begeistret de frammøtte i Multisal Pauline Hall.

Publisert: 28.apr.2016 22:18
Oppdatert: 28.apr.2016 22:18

Forfatter, journalist og musiker Levi Henriksen ble møtt av en fullsatt og feststemt sal da han og bandet Babylon Badlands gjestet Hamar kulturhus torsdag kveld.

Forestillingen, som produseres i samarbeid med Musikk i Hedmark, tar utgangspunkt i Henriksens nyeste album «Det beste bandet i himmelen», og beskrives av arrangørene som en selvbiografisk konsertforestilling. Henriksens album har mottatt gode tilbakemeldinger fra landets kritikere, og HAs anmelder trillet terningkast fem med følgende konklusjon: «Som helhet er dette et album med personlig tæl, og med en glød som bare ikke unngår å gjøre inntrykk».

Historier og rock

Konsertforestillingen spilles på utvalgte scener i Hedmark og Oppland, og framstår som en slags hybridisering av historiefortelling og rockekonsert. Albumets låter ble presentert på stødig og overbevisende vis av Henriksen og hans band. Artistens rustne vokal er langt fra perfekt, men formidlingen er allikevel full av liv og personlighet. Det viktigste er tross alt evnen til å formidle tekstene og låtenes underliggende budskap, og akkurat der er Henriksen veldig god. 

Livslangt forhold til rocken

I forestillingen «Det beste bandet i himmelen» er allikevel tiden som brukes mellom låtene minst like viktig som musikernes traktering. Henriksens mange historier og betraktninger om hans livslange og inderlige kjærlighet til rocken traff meget godt blant de 184 frammøtte i salen. Pinseguttens første, og særdeles kontrastfylte møte med rocken, oppveksten i Granli og Henriksens evige forhold til Kongsvinger var blant tematikken som sto på kveldens agenda, og Henriksen formidlet sine historier et på en inntrykksfull, spennende og ikke minst humoristisk måte. 

Forestillingen står igjen som den første av tre konserter under kulturhusets konsertrekke «Helgesnadder». Roy Lønhøiden fortsetter moroa med konsert i kveld før Narum avslutter snadderet med sin konsert lørdag kveld.

 
Fakta
Navn på konsert: Levi Henriksen – Det beste bandet i himmelen
Arrangementssted: Multisal Pauline Hall, Hamar kulturhus
Publikumstall: 184
Medvirkende: Levi Henriksen Anders Bøhnsdalen, Finn Lilleseth og Morten Andreassen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke