26. apr
LOW-FLY QUINTET: Albumet "Stop for a While" ble gitt ut 13. oktober. I desember kommer LP-utgaven.
 
Low-Fly Quintet: En fest i ørene
Low-Fly Quintet svinger utrolig godt fra første stund. Med et ekstremt følsomt, rørende og klassisk uttrykk, er «Stop For A While» en soleklar sekser.

Publisert: 19.okt.2017 07:47
Oppdatert: 19.okt.2017 08:00

Med en besetning fra Hamar-området og en lyd fra første halvdel av 1900-tallet, er Low-Fly Quintet en nostalgisk fest i ørene, som stemningsmessig beveger seg mellom fengende, leken dans og salte tårer i vinglasset.

LES OGSÅ: Jazz for hjertet

Kvintetten har greid å trylle fram både covere med egne vrier som heller beriker låtene enn å kludre de til, og egenproduserte stykker med presise uttrykk og arrangementer med høy troverdighet og plassering på tidslinjen Low-Fly Quintet opererer med.

Alle de ti sporene på albumet er en fryd å høre på. Her er det bare å lene seg tilbake i ørelappstolen, lukke øynene og slå rytmen til det ikke er mer av buksepressen, eller svinge seg elegant i dansen.

Lydmessig er balansen hårfin. Spakene i produksjonen er styrt med presisjon, og det høres tydelig på miksen. Her er det rom for trommer, bass, klaver, cello og vokal. Alle elementene har funnet sin plass i lydbildet gjennom produsentens og musikernes feeling og prestasjoner.

Albumet er en fryd kvalitetsmessig, med tidsriktig, vintage lyd. Dette er musikk med både røtter og føtter.

«Stop For A While» er en eksplosjon av følelser, stemninger og vibber. Musikken er levert rett fra sjelen til både vokalist og instrumentalister i kvintetten, og det er umulig å ikke la seg rive med.

Stemmen til Camilla Tømta er ufattelig vakker og stor. Hun vrenger på følelsene og synger så godt at man må bite tennene sammen i ren opphisselse.

«Stop For A While» er velsmakende jazz. Hadde albumet vært en vin, ville jeg drukket rett fra flaska.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.