18. aug
LOW-FLY QUINTET: Albumet "Stop for a While" ble gitt ut 13. oktober. I desember kommer LP-utgaven.
 
Low-Fly Quintet: En fest i ørene
Low-Fly Quintet svinger utrolig godt fra første stund. Med et ekstremt følsomt, rørende og klassisk uttrykk, er «Stop For A While» en soleklar sekser.

Publisert: 19.okt.2017 07:47
Oppdatert: 19.okt.2017 08:00

Med en besetning fra Hamar-området og en lyd fra første halvdel av 1900-tallet, er Low-Fly Quintet en nostalgisk fest i ørene, som stemningsmessig beveger seg mellom fengende, leken dans og salte tårer i vinglasset.

LES OGSÅ: Jazz for hjertet

Kvintetten har greid å trylle fram både covere med egne vrier som heller beriker låtene enn å kludre de til, og egenproduserte stykker med presise uttrykk og arrangementer med høy troverdighet og plassering på tidslinjen Low-Fly Quintet opererer med.

Alle de ti sporene på albumet er en fryd å høre på. Her er det bare å lene seg tilbake i ørelappstolen, lukke øynene og slå rytmen til det ikke er mer av buksepressen, eller svinge seg elegant i dansen.

Lydmessig er balansen hårfin. Spakene i produksjonen er styrt med presisjon, og det høres tydelig på miksen. Her er det rom for trommer, bass, klaver, cello og vokal. Alle elementene har funnet sin plass i lydbildet gjennom produsentens og musikernes feeling og prestasjoner.

Albumet er en fryd kvalitetsmessig, med tidsriktig, vintage lyd. Dette er musikk med både røtter og føtter.

«Stop For A While» er en eksplosjon av følelser, stemninger og vibber. Musikken er levert rett fra sjelen til både vokalist og instrumentalister i kvintetten, og det er umulig å ikke la seg rive med.

Stemmen til Camilla Tømta er ufattelig vakker og stor. Hun vrenger på følelsene og synger så godt at man må bite tennene sammen i ren opphisselse.

«Stop For A While» er velsmakende jazz. Hadde albumet vært en vin, ville jeg drukket rett fra flaska.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke