18. aug
Spilte for full sal: Viggo Sandvik og Göran Fristorp tolket Alf Prøysen og Evert Taube i en herlig svensk/norsk forening på Herredsvang lørdag kveld.
 
En herlig forening
Lørdag kveld møtte Evert Taube Alf Prøysen på Herredsvang i Romedal, og med Göran Fristorp og Viggo Sandvik i hovedrollene ble det en herlig forening.

Publisert: 17.sep.2012 06:47
Oppdatert: -

Når Alf Prøysen skal møte Evert Taube gjennom artister som Viggo Sandvik og Göran Fristorp, byr det på store forventninger, og jeg tror samtlige i den fulle salen på Herredsvang dro hjem med forventningene vel oppfylt. Med seg på scenen hadde de musikere som bidro med piano, kontrabass, trekkspill og fiolin, i tillegg til Sandviks trompet og Fristorps Akustiske gitar.

Takket Prøysen

Variasjonen av låtene var stor, og i tillegg til å spille fra arkivet til Prøysen og Taube kom det fram egenproduserte låter, og velkomponerte potpourri. Et av høydepunktene var Fristorps egen låt «jag var en vandrare», et innslag jeg mistenker framprovoserte mange gamle avstandsforelskelser blant damene i salen.
Sandviks tolking av Prøysens «æille så ner som a Ingebjørg» må også nevnes. Det var et herlig innslag der sang og artist passet som hånd i hanske.
Mellom sangene bidro både Fristorp og Sandvik med artige anekdoter, og de fortalte om alt fra Alf Prøysens enkle liv på Ringsaker og Evert Taubes eksotiske liv som verdensnyter.
- Vi som er litt oppi åra har jo vøksi opp mæ`n Prøysen, og vi hørte på radio på den andre sia også, fortalte Sandvik. Han mente at vi har utrolig mye å takke Prøysen for, og la spesielt vekt på hvordan Prøysen synliggjorde den brede dialekten. Ganske passende med tanke på hvordan nettopp Sandvik har videreført den tradisjonen.

Passer for alle

Daglig leder på Herredsvang Bjørn Inge Sandvold var meget fornøyd med både oppmøte av publikum, og selve konserten. Han forteller at målsettingen på Herredsvang er å tilby noe for alle aldersgrupper.
- I kveld er det på en måte de over 50 som er målgruppen, men jeg er jo også en stor fan av Fristorp, så dette var moro, sier Sandvold.
Det kan godt hende at målgruppen var 50 pluss, men personlig så tror jeg lørdagens konsert passer for alle aldre.
Vi har alle vokst opp med Prøysen og Taube, og når udødelige viser blir pakket inn i Fristorps og Sandviks tolkinger, blir resultatet veldig bra. Neste helg gjester de teatersalen i Brumunddal.
Da bør alle som kan ta turen. Uansett alder.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke