23. aug
KLARE: For første gang på teaterscenen. Fra venstre Solan (Kikki Stormo), Ludvig (Frank Ole Sætrang) og Reodor (Nils Johnson), presentert av teatersjef Tom Remlov (nr 2 fra høyre) og regissør Lars Erik Holter (t.h.).Foto: Trygve Indrelid/Riksteatret
 
En høst å glede seg til
Vi kommer til å få se tidenes Emanuel Desperados på teaterscenen, oppleve folkevandring til kinoen for å se «Kongens nei», gjenoppleve Anders Baasmo Christiansen som storbandsjarmøren Andy Puma, og se Friserte fruer opptre «Avkledd» i Brumunddal.

0
Publisert: 21.aug.2016 12:00
Oppdatert: 21.aug.2016 12:04

For det ligger an til å bli litt av en kulturhøst i Hamar og på Hedmarken. Her er en oversikt over noen av de mange arrangementene det er god grunn til å glede seg til.

TEATER

Riksteatret har et par solide publikumstreffere på gang. 6.10 spilles det «Heia Flåklypa» i Flagstad-salen, regissert av Lars Erik Holter og med Peter Kippersund i rollen som Emanuel Desperados.

Riksteatrets andre store i høst blir ventelig «Min kamp», basert på Karl Ove Knausgårds romanserie, og med Ingjerd Egeberg i en av rollene. 24.11 spilles den i Flagstad-salen.

Teater Innlandet starter høstsesongen med krigsdramaet «Rekyl», deretter den atskillig lysere familieforestillingen «Jeg er Robin Hood».

Turnékompaniet har premiere på kriminalkomedien «Den forsvunne pølsemaker» 14.9, som spilles i gamle Festiviteten kino.

FILM

Anders Baasmo Christiansen står sentralt i filmhøsten i tre solide publikumstrekkere. Først som kronprins Olav i storfilmen «Kongens nei» med premiere 23.9, deretter «Børning 2» 12.10, og endelig «Snekker Andersen og julenissen» 11.11.

Men før den tid blir det premiere på Henrik Dahlsbakkens «Cave», som skjer på Hamar kino 2.9, med førpremière uka før.

MUSIKK

I et tett program er det mye godt å velge mellom. Her er et utvalg i vidt ulike sjangre:

18.9. Damenes Aften innbyr til korkonsert i Flagstadsalen 18.9 med den amerikanske dirigenten Kirby Shaw, kammerkoret Dåm, solister, og stort prosjektkor.

24.9. Jazzmusikeren Bendik Hofseth har turnéstart i Flagstadsalen i forbindelse med 25-årsjubileet for albumet «IX».

29.9. Seigmen spiller på Gregers.

1.10. Silya & the Sailors kommer til Gregers.

15.10. Kvelertak spiller på Scandic Scene.

20.10. Brit Floyd Live In Concert på Scandic Scene i Hamar.

20.10. Andy Puma & the Big Band Loonies» med Anders Baasmo Christiansen gjør den første av fire konserter på Tjuvholmen Arena.

27.10. Jarle Bernhoft har konsert i Flagstad-salen.

KLASSISK

1.10. Hedmarken symfoniorkester har konsert med pianisten Håvard Gimse i Flagstad-salen.

9.11. Det Norske Kammerorkester med den engelske stjernefiolinisten Anthony Marwood har konsert i Flagstad-salen i kulturhuset.

OPERA

Tirsdag 8.11. har RingsakerOperaen premiere på årets hovedoppsetting «De lystige koner i Windsor» i Teatersalen i Brumunddal.

HUMOR/SHOW

Raske menn gjør forestillingen «90 minutter på 80 minutter» i Flagstad-salen 22. oktober. En forestilling er utsolgt, og ekstraforestilling senere på kvelden er nå satt opp.

Fredag 18.11. viser Anne Kath Hærland forestillingen «Gudbedre» i Flagstad-salen i kulturhuset.

Øivind Blunck og Reidun Sæther kommer til Tjuvholmen Arena 1.10.

Lokalt satser Friserte fruer stort på forestillingen «Avkledd» i Teatersalen i Brumunddal fra 28.9.

LITTERATUR

Wenche-Britt Hagabakken lanserer sin nye roman på Gravdahl i oktober.

Knut Faldbakken lanserer også sin nye krimroman «Gjensynet» på Gravdahl, ventelig i månedsskiftet oktober/november. Faldbakkens 75-årsjubileum skal feires på Gravdahl 8.9.

UTSTILLINGER

Blant høstens utstillere gjør Børje Sundbakken seg klar til å vise sine arbeider på Hamar Sagbladfabrikk 24.9. I Kunstbanken åpner Ståle Blæsterdalen utstillingen «Langt nordi lyset» 5. november med tresnitt, collage og skulptur, og den står ut året.

FESTIVAL

Det er ikke mange festivalene igjen i år, men et par er det plass til. Først ut er Tangen rockfestival neste helg, med Levi Henriksen som headliner.

Kønnband i Stange 16. og 17.9 har æren av å avslutte festivalåret, og byr de på et sympatisk program med spennende folk som Frøkedal og Eva & the Heartmaker, Erlend Ropstad, Odd Nordstoga og Oslo Ess.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke