19. aug
 
En kinoopplevelse i særklasse
Som regel er det filmen som skaper den spesielle kinooplevelsen. Denne gangen var det omgivelsene som skapte den helt spesielle følelsen i en kritthvit kinoarena uten sidestykke.

Publisert: 06.feb.2016 21:17
Oppdatert: 07.feb.2016 09:34

Lyset senker seg og det er milevis med kø utenfor snøborgen i Sjusjøen sentrum som er destinasjon for verdenspremièren på storfilmen Birkebeinerne.

Les HAs anmeldelse av filmen her.

Folk strømmer på og får en wow-følelse da de kryper inn i tunnelen og får se den mektige arenaen. Det er som et Colosseum tatt fra romerne kledd i snøhvit.

Folk har funnet plassene sine i snø på Sjusjøen, de begynner å bli klare for filmpremière. Daglig leder for Destinasjon Sjusjøen for trampeklapp for å ha lagt alt til rette for en magisk verdenspremière.

- hellig grunn

Så kommer stjernene inn på scenen foran kinolerretet. Regissør Nils Gaup, hovedrolleinnehaverne Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Ane Ulimoen Øverli.

- Dette er verdens største snøarena for kino, utbryter Nils Gaup.

- For oss er dette den hellige grunn. Det var her hendelsene fant sted på 1200-tallet og det var viktig for oss å filme der det faktisk skjedde, forteller Gaup.

- Det var rett og slett rørende. Det var så fint å være på settet her på Sjusjøen. Nå har dere bygget et snø-Colosseum. Det er helt fantastisk, sier Jakob Oftebro.

magisk filmaften

Så starter det alle har ventet på. Den historiske filmen om de to Birkebeinerne som reddet kongesønnen Håkon Håkonsson fra Baglerne.

Hele kinoopplevelsen har det meste. I det filmen settes i gang åpnes fjellet på Sjusjøen og blåtimen pryder over det mektige amfiet. Filmen har det meste for å blidgjøre en småkald 27-åring. Den har humor, den har drama og den har action. Ikke minst har den to av Norges ypperste skuespillere i hovedrollen. Men det er ikke filmen som skaper den spesielle kinofølelsen denne vakre februarkvelden. For det er den unike arenaen som imponerer aller mest. Snøkinoen som ble en realitet fra skiløype-kjører Johannes Haukåssveen idé og Tone Alterskjærs salgsteft.

I ekstase

- Dette er helt ubeskrivelig, sier Alterskjær til HA etter første filmvisning.

- Dette er fantastisk morsomt. Amfiet ble bra til slutt og akkurat slik vi så for oss. Ting kan alltid bli bedre, men dette var bra, sier Haukåssveen. 

Også publikum rangerte filmen høyt. 

- Jeg synes den var veldig bra. Den ga oss et kjempefint innblikk i hva som skjedde på den tiden, sier 14-åringen Marie Skeide.

- Dette var knallbra med et helt strålende opplegg. Vi var kjempeheldige med være og helt topp stemning. Vi blir litt stolte nå, smiler Bjørn Iver og Anne Marit Haug fra Mesnali.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke