24. aug
LP-klare: William’s War Opposition består av (fra venstre) David Gunneng, Christoffer Nymoen, Markus Lierhagen og David William Øynes.Foto: Geir Vestad
 
En litt antikk gjeng
– Vinyl varer evig, sier medlemmene i Hamar-bandet William’s War Opposition. Nå har de levert sitt foreløpige bidrag til evigheten med sin første vinyl-lp.

Publisert: 20.des.2017 06:34
Oppdatert: 20.des.2017 06:46

William’s War Opposition består av David William Øynes (vokal, gitar og munnspill), Markus Lierhagen (gitar), David Gunneng (trommer) og Christoffer Nymoen (bass). De er alle mellom 17 og 19 år, og i den grad de vokste opp med vinylplater, var det i form av noe foreldrene hadde hatt.

På sensommeren ga de ut sitt første album digitalt. Det er stoffet herfra som nå foreligger på vinyl. Fredag 22. desember skal lp-en lanseres med konsert på Vinyl & Kaffe.

– I den digitale tidsalderen er det noe eget å ha et album fysisk i hånda, sier Markus Lierhagen.

– Det gir et annerledes fysisk forhold til musikken også, sier David William Øynes.

– Dessuten ser det gammeldags ut, litt slik som du ser i gamle filmer. Og vi er jo en litt antikk gjeng. Eller kanskje ikke antikk, men heller en retro-gjeng.

Gul snø

Plata er utgitt på Håkon Busteruds label Yellow Snow Records, der det er utgivelse nummer to. Og Håkon Busterud har vært en viktig person for utgivelsen, sier de.

– Jeg har jo hengt mye på Vinyl & kaffe og lurte på åssen en skulle gi ut på vinyl, sier David William Øynes.

– Vi kom rett fra kjelleren og visste ikke helt åssen vi skulle få det til, sier Markus.

Men nå er det gjort, og 500 eksemplarer er i hus. På de neste konsertene sine regner de med å ha med ei bruskasse med plater.

– For bruskasse er ganske stilfullt.

Følger impulsene

Om musikken deres er det noen som synes det låter litt 70-tall. Og det synes de er greit. «En slags skranglete psykedelisk 70-tallsrock» er en sjangerbetegnelse de selv har benyttet,

– Vi følger jo bare impulsene våre, sier de. – Og vi er kanskje litt gæmlis-ungdom.

I sommer var de på turné. Med Volvo 940-en og campingvogna til Christoffer Nymoen dro de på turneen med det klingende navnet «The Seidel Tour».

– Vi brukte sommeren til å spille konserter og kjøre med campingvogn på slep, sier de.

– Det var den klassiske rockegreia og vi koste oss utrolig mye.

Og nå har campingvogna kommet på platecoveret. Den ser kanskje litt retro ut den også.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke