19. aug
Glade publikummere på golvet: Konserten til Høyem markerte starten for kulturhuset som rockekonsertlokale.
 
En milepæl for huset
Sivert Høyems turnépremière i Hamar kulturhus var en meget vellykket, men krevende ilddåp for arrangørene.

Publisert: 03.okt.2014 04:00
Oppdatert: 03.okt.2014 03:59

Med store jubelrop klappet 900 publikummere Sivert Høyem inn i storsalen i kulturhuset i går kveld. Og bak kulissene applauderte også arrangørene. I går kveld var intet mindre enn 70 funksjonærer, vakter, servitører og kulturhusansatte i sving.

Dette er den store testen

- Dette er den store testen på hvordan Kirsten Flagstad-salen fungerer som stå-konsertlokale, sier kulturhussjef Durita Brattaberg. Sammen med et dusin andre ansatte ønsket hun den store folkemengden velkommen i døra.

- Vi vet at lyd- og lysproduksjonen funker, og nå tester vi ut logistikken på så store arrangement. Det er kjempespennende å ha så mange inne på en gang. Sikkerhet er et stikkord.

Suksesshøst for huset

Høstens kulturhusprogram kom sent, men arrangementsansvarlig Mocci Ryen er glad for å se at lokalbefolkningen allikevel har kastet seg rundt og møtt opp.

- Dette er det fjerde arrangementet denne høsten hvor vi opplever at alle billetter blir utsolgt, forteller Mocci Ryen.

- Det er først nå vi starter opp ordentlig for fullt. Vi opplever at det begynner å tikke inn på resten av høstens arrangementer. Det som er spennende nå er at vi også introduserer noen nye sjangere inn i kulturmarkeder, sier hun, og viser til nysirkusforestillingen «Super Sunday», som de håper trekker folk til kulturhuset om et par ukers tid.

- Det blir spennende hvordan publikum oppfatter og tar del i det. Vi har fått mange forespørsler, og folk viser interesse, så det gleder oss veldig.

- Måtte gripe sjansen

I mars kom Høyems femte soloalbum, «Endless love», som ble belønnet med strålende kritikker. Billettene til gårsdagens konsert ble utsolgt forrige uke.

- Jeg var egentlig for sent ute, for jeg og mannen min hadde lyst til å sitte på amfiet. Men men, vi fikk da i hvert fall plass på golvet. Da kan vi kanskje danse litt, ler Alise Anderson.

Anne Bråten og Ida Noren fikk også tak i billetter i aller siste liten.

- Vi hadde planlagt det, så lysten var der lenge, sier Bråten.

-Når Sivert Høyem er i byen må man passe på, sier Noren.

- Ja, vi måtte vi gripe sjansen, stemmer Bråten i.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke