19. aug
ARTILLERIET: Skal sette opp Victor Hugos «De elendige», med premiere om et drøyt år. Fra venstre Thomas Østgaard, Marianne Stranger og Solveig Laland Mohn.
 
Får en million i støtte
Teatergruppa Artilleriet, som har utgangspunkt i Hamar, har nå fått 990.000 kroner av Norsk kulturråd for å sette opp sin versjon av Victor Hugos «Les miserables» - «De elendige».

Publisert: 20.des.2016 10:07
Oppdatert: 20.des.2016 10:09

Artilleriet ble startet i Hamar allerede i 2001, da med Solveig Laland Mohn, Inger Marthe Skyberg, Sunniva Dring, Thea Danielsen Fjørtoft og Marianne Stranger som medlemmer. Og siden har Artilleriet holdt det gående med vekslende besetning og noen opphold. I dag består Artilleriet av Solveig Laland Mohn, Marianne Stranger og Thomas Østgaard – opprinnelig totning. Det er sistnevnte som er regissør på «De elendige».

I tillegg til å sette opp stykker med Artilleriet, har Thomas Østgaard blant annet også gående sitt «Dunkel»-prosjekt, som i 2014 sto for «Festival i mørket» i Hamar Teater. Og «Dunkel» lever fortsatt; nylig var det premiere på et nytt stykke i Tsjekkia.

Samarbeid

Det var også Thomas Østgaard som hadde regien da Artilleriet satte opp «Mannen som ler» i Hamar Teater i 2014, basert på Victor Hugos tekst.

– Så begynte vi å snakke om å følge opp tråden og gjøre mer av Victor Hugo, sier Thomas Østgaard.

– Da var det naturlig å tenke på «De elendige». Historien er kjent av mange. Men vi gjør den ikke som musikal, og det er nok den versjonen de fleste kjenner.

Oppsettingen skal skje som et samarbeid med Teater Innlandet, og premièren blir på Teater Innlandet Scene i januar 2018.

– Nå som Kulturrådet også ble med, er alle brikkene kommet på plass, sier Østgaard.

– Én million kroner er mye penger, men en realistisk sum for å få gjennomført det vi ønsker, Uten denne støtten hadde vi måttet senke ambisjonsnivået betraktelig.

16 millioner

Støtten til Artilleriet er en del av årets siste tildeling til fri scenekunst fra Norsk kulturfond. Det ble i denne runden bevilget nesten 16 millioner kroner til 31 teaterprosjekter og i underkant av 13 millioner til 25 danseprosjekter. Kulturrådet behandlet til sammen 234 søknader, med en samlet søknadssum på 107 millioner kroner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke