19. aug
AnJazz: Anders Baasmo Christiansen i aksjon på fjorårets AnJazz.
 
En million kroner delt ut til 14 festivaler
Med 100.000 til både Rolf Jacobsen-dagene, Flagstad-festivalen, AnJazz og Stoppested Verden, signaliserer fylkesrådet at de fortsatt mener det er viktig å støtte Hedmarks festivaler.

Publisert: 23.feb.2015 17:20
Oppdatert: 23.feb.2015 17:24

Til sammen har fylkesrådet bevilget en million kroner til fylkets festivaler i 2015. Og det er en tildeling det var knyttet spenning til, etter at flere av festivalene har hatt en treåring støtte de siste årene som nå er gått ut.

- For de første som har hatt treårige tildelinger, har vi beholdt samme beløpet også et år til, sier fylkesråd for næring og kultur Lasse Juliussen.- Hedmark fylkeskommune har over flere år valgt å bruke en stor del av våre kulturmidler til å støtte festivaler rundt omkring i hele fylket. Dette gjør vi både fordi festivalene i seg selv utgjør gode kulturtilbud, og fordi de er en viktig utviklingsarena for kulturutøvere og arrangører, sier Juliussen.- Vi vet også at festivaler og arrangementer er viktig for å trekke flere besøkende til fylker vårt, så slik sett er dette både god kulturpolitikk og god næringspolitikk, mener fylkesråd for kultur og næring i Hedmark fylkeskommune, Lasse Juliussen (Ap).

- Kommer godt med

- Dette er vi godt fornøyd med, og det kommer veldig godt med. Men det er klart at vi også er redd hva som vil skje neste år, nå som vi ikke lenger har flerårige avtaler, sier Anja Katrine Tomter.

For ei uke siden ble det klart at gitaristen John Scofield blir årets hovedartist på AnJazz. Dette blir også den eneste av årets AnJazz-konserter som vil finne sted i kulturhuset.- Vi har jo også betydelig færre konserter i år enn i fjor, så jeg har godt tro på at alt skal bli utsolgt, sier Anja.- I fjor var det 25 konserter på festivalen, i år blir det mellom 12 og 15. I fjor hadde vi da også mye mer penger å rutte med, sier hun.- For faktisk har vi aldri hatt så lite penger å booke artister for som i år, sier Anja.En vesentlig årsak til nedgangen, er at AnJazz i år har fått nesten 100.000 mindre i støtte fra Hamar kommune enn året før.- Men det skal bli en flott festival likevel, sier Anja.Også Hogne Moe er fornøyd med 80.000 til Prøysenfestivalen.- Det er omtrent som ventet, men en kan aldri vite helt hvordan det prioriteres, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke