25. aug
 
En natt på museer
Med sju lokaliteter og 50 poster på programmet var det noe for enhver smak ved årets Museumsnatt.

Publisert: 09.mai.2018 23:56
Oppdatert: 10.mai.2018 00:06

– Det er artig å se ulike ting rundt omkring. Samtidig blir man litt kjent i nærområdet, når det er så mange steder man kan dra til, sier Kjersti Forsberg Hennes.

Hun er en av mange som satte av kvelden til å besøke museene i Hamar og Stange som holdt åpent til langt på kveld onsdag.

Bredt utvalgt

Med kunstutstillinger, konserter, danseforestillinger, omvisninger, quiz og kurs i akevittsmaking – for å nevne noe, var det mye å velge mellom for de besøkende ved de sju museene.

– Det er mye forskjellig – og en del som er lagt opp for voksne, som gjør det til en litt annerledes opplevelse, sier Christin Emilsen, som sammen med faren Rune Emilsen og Bjørn Helge Kjærnes har funnet veien til Atlungstad Brenneri, hvor de etter omvisningen tester den lokale akevitten.

På veien videre håper de å rekke innom både Migrasjonsmuseet og Hamar Bryggeri, før de avslutter kvelden med konserter på Domkirkeodden.

– Vi kom hit med bil, men nå spørs det om vi ikke må hoppe på en av bussene, sier Rune Emilsen.

LES OGSÅ: 50 poster på samme kveld

Veteranbusser i aksjon

For mellom de ulike stoppestedene går det seks veteranbusser i skytteltrafikk – busser som i seg selv er en attraksjon.

– Den eldste er en Scania-buss fra 1952, sier Jens Skoug, som er formann i Rutebilhistorisk forening i Lillehammer og Gudbrandsdalen, og en av bussjåførene for kvelden.

– Det er tungt i rundkjøringene! Og to av bussene har rattet på høyre side, som var vanlig på 50-tallet, sier Skoug.

– Øker i popularitet

Strålende vær la til rette for en lang og folkerik museumskveld.

– Jeg tror folk er nysgjerrige. Det er bedre oppmøte enn tidligere, sier driftsleder Asbjørn Hoelstad ved Atlungstad Brenneri, noe også andre verter merket seg.

– Vi ser at tilstrømmingen av publikum øker for hvert år, sier utstillingskurator Christel Sverre ved Kunstbanken, hvor blant annet bildekunstner Silje Eugenie Strande Øktner var utstiller.

– Det er et godt konsept med så mange ulike museer. Det gjør kanskje at det kommer folk som ikke kommer ellers, sier Øktner.

LES OGSÅ: Kvinnene på Hedmarken fulgte moten

 
Fakta

Museumsnatt

Syv ulike museer i Hamar og Stange holdt kveldsåpent onsdag og tok del i årets Museumsnatt: Norsk Jernbanemuseum, Domkirkeodden, Migrasjonsmuseet, Kunstbanken, Kirsten Flagstad museum, Atlungstad Brenneri og Hamar Bryggeri.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke