19. aug
Trio: Valen fikk musikkhjelp av Jarle Strømsvold og Magnar Birkeland.
 
En parodisk aften
Komikeren Kristian Valen dro i gang herlige imitasjoner og gode musikknummer foran et julebordsmarinert og lattermildt publikum.

Publisert: 01.des.2012 00:35
Oppdatert: -

Kristian Valen hadde valgt Hamar eksklusivt til sin turné med showet «Fra Hillevåg til Hollywood», og de som var til stede på Scandic Scene fredag kveld var nok glade for akkurat det.
Vi fikk se en selvironisk og ydmyk versjon av Valen når han greide ut om sin American dream, og for showets del fungerte det ganske bra.
Man ble på en måte litt bedre kjent med ham i løpet av hans 90 minutter på scenen.

Mange kjente fjes

Det er allikevel den enorme mengden karakterer Valen er innom som blir showets hovedpulsåre, og etter hvert som årene går henter Valen stadig flere nye parodier opp fra bagen sin. I løpet av showet fikk vi blant annet møte Einar Gelius og Ole Paus i tillegg til en bråte med andre kjente artister fra mannen som forandret livet til Nils Gunnar Lie.
Valen ble nylig tildelt årets publikumspris under komiprisen, og fredagens show viste på mange måter hvorfor han er så populær blant folket. Han leker seg gjennom alle mulige dialekter, ikke bare på norsk, men også på engelsk, og han tar folkekjære tv personligheter så til de grader på kornet.
Publikum fikk også servert en karikert versjon av hedmarkingen, og det ble en overberuset mann med punchlinen: «Je vet itte om je er kåt eller om je må mige». Morsomt nok, og til stor jubel fra alle i salen som kjente seg igjen.

Ganske morsomt

Det var tydelig at fredagens show fungerte som en etappe under årets julebordsfeiring for mange i salen, for det satt stivpyntete mennesker overalt. Det mistenker jeg kom Valen til gode, for selv om latteren til tider sto i taket tok det litt for lang tid mellom de store høydepunktene.
Han må allikevel berømmes, for det er ikke lett å holde et publikum varmt i 90 minutter. Mange av vitsene oppleves som veldig billige, men når Valen klarer å selge dem til publikum, har egentlig ikke det så mye å si.
Kristian Valen leverte varene, uten å overbevise eller å komme med noe helt utenom det vanlige. Fredagens show var ganske morsomt, men jeg har opplevd Valen enda morsommere. For alle som var til stede med mer enn en liten styrepromille var nok dette allikevel ukas høydepunkt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke