22. aug
LIVLIG GJENG: Det var stinn brakk på Seb's Hotel under avsparket for årets Rocktober. Da bandet Porterville gikk på scenen klokka 22 på lørdagskvelden var det allerede så fullt av Seb's måtte stenge dørene. FOTO: Anders Grobstok Dalen
 
En real rockemåned
I helga gikk startskuddet for årets rocke-marathon på Seb's Hotell. Nå er det duket for én måned med gratis konserter.

Publisert: 03.okt.2011 12:18
Oppdatert: -

I helga gikk startskuddet for årets rocke-marathon på Seb's Hotell. Nå er det duket for én måned med gratis konserter.
Bak roret til den månedslange gratisfestivalen er Hein Rikar Steen Michaelsen.
- Vårt mål er å fylle en ellers litt grå og stusslig måned med bøttevis av konserter og opplevelser. Men det viktigste er at rubbel og bit er gratis, sier Hein.

Festivalen har vokst enormt siden starten i 2006, og i fjor hadde Seb's Hotel alene over 3.000 besøkende. Årets festival var ferdigbooket allerede i mai.
- Oppslutningen fra både spillesugne band og publikummere har vært formidabel, sier Hein.
- Folk har snoket mye for å finne ut hvem som sto på plakaten.
Rocktober ble sparket i gang på fredag med den rutinerte engelske DJ-en Ben Hennessy. På lørdag var det bandene Porterville og Firetop Mountain som sørget for å dundre løs på trommehinnene til et hundretall hodeslengende hamarsinger.
- Vi ble nødt til å stenge dørene allerede klokka 22. Det kom så utrolig mange, sier Hein.
Neste post på programmet er Rocktober Quiz og Jam senere i uka. Under årets festival kommer det også til å være opplegg på Cafè Gravdahl, Hydranten og Gregers Bar i tillegg til Seb's .
- Vi ønsker jo at så mange steder som mulig blir med på å gjøre Hamar til stedet å være i oktober. Men vi har selvsagt forståelse for at mange arrangører blir skeptiske når de hører ordet «gratiskonsert». Så det er hovedsakelig ildsjeler som holder det hele i gang, forteller Hein.
Hamarguttene Alexander Bertlin Dalbakk, Albert Petur Hjaltason og Victor Hillestad Baumann i bandet Carousel var også til stede på Seb's under fredagens kick-off.
- Dette er knallbra! Jeg digger Rocktober, og gleder meg alltid, sier Dalbakk.
- Rocktober er et genialt konsept. Det gir små, lokale band en sjanse litt utenom det vanlige. Og folk får muligheten til høre artister og band de vanligvis ikke ville fått muligheten til, sier Baumann, og legger til at han synes metallmiljøet i Hamar er særdeles bra.
Både Baumann og Dalbakk har deltatt på Rocktober tidligere. Bumann med bandet Army of Darkness, og Dalbakk med Hellboys. Fredagens konsert blir Rocktober-debuten for Carousel. Løtenbandet Section Down spiller også samme dagen. Section Down består av Roger Skogli, Terje Flagstad og Erik Flagstad. Deres debutplate Dead-light kom ut i fjor, og bandet har mottatt god omtale fra publikum og presse.

DJ Jørgen Wiig er meget fornøyd med helgas oppmøte. Wiig har jobbet som DJ på Seb's i snart et halvt år, og merker pågangen nå i oktober.
- Det dukker nok opp litt flere siden hele opplegget er gratis. Årets band er dessuten veldig bra. Hein har klart å skaffe kule konserter igjennom hele måneden. All ære til han.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke