21. aug
 
En rundtur i Norge
Årets vårprosjekt i regi av musikklinja ved Stange Videregående bærer navnet «Mellom Bakkar og Berg». En historie om Askeladden på damejakt.

Publisert: 27.apr.2018 21:30
Oppdatert: 28.apr.2018 09:13

I Hamar Sagbladfabrikk var scenen rigget til festkonsert. Rundt 240 publikummere hadde tatt turen da musikklinja ved Stange Videregående skole inviterte til forestillingen «Mellom Bakkar og Berg». Dette er en forestilling om Askeladden som desperat prøver å finne seg noen å dele livet sitt med. I søkenen etter en partner drar han ut på en reise igjennom hele Norges land og historie. På denne reisen møter han blant andre Peer Gynt, den sjuende faren i huset og Beate. Sistnevnte er stupforelsket i Askeladden, og viser dette tydelig i sangen «Å æ kjinne en kar»

Humor og vittighet

Hele forestillingen er sydd sammen på en elegant måte. I denne forestillingen finnes det mange ordspill og vittigheter. En vittighet som så ut til å slå an var da Askeladden ble tipset om sjekkeappen «Glittertinder». Elevene ved musikklinja briljerte også med flotte overganger inn til sangene som ble framført.

Musikk i hovedsetet

Det er liten tvil om at det er musikken som er i hovedsetet når musikklinja setter opp show og konserter. I «Mellom Bakkar og Berg» ble blant andre musikalske verker som Griegs «Morgenstemning» og «Gjendines Bådnlåt» framført. Norsk pop og rock hadde også fått sin plass i forestillingen med låter som «Forelska i Lærern», «Se Ilden Lyse» og «Surfbrett».

De musikalske framførelsene til musikklinja ligger helt på høyden med mange profesjonelle oppsetninger, og produksjonsgruppa som har laget «Mellom Bakkar og Berg» skal ha skryt for å ha lagt en meget profesjonell oppsetning med flust av referanser som alle og enhver kan kjenne seg igjen i.

«Mellom Bakkar og Berg» spilles på Hamar Sagbladfabrikk på lørdag også. Her blir det to forestillinger, en klokken 15 og en klokken 19. Alle og enhver som har sansen for norsk musikk og god humor bør få med seg dette, for dette er en forestilling som fortjener full sal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke