19. aug
 
En skikkelig festkveld
Bjørn Eidsvåg var et utmerket artistvalg for åpningen av det nye torget.

Publisert: 12.sep.2014 23:46
Oppdatert: 13.sep.2014 07:44

I forkant av konserten fortalte Eidsvåg til HA at det noen ganger kan være vanskelig å holde gratiskonserter utendørs, fordi folk ofte svirrer rundt. Slik var det ikke under torgåpningen i Hamar. Folk sto som sild i tønne for å få med seg det den folkekjære visesangeren hadde på hjertet, og det var ikke rent lite.

Eidsvåg hadde med seg gammelt og nytt, blant annet gladsangen Shalala.

- Det var Ivar Dyrhaug som ba meg skrive en gladere sang. Jeg skrev den som et bestillingsverk på ti minutter, og spilte den for Dyrhaug for å bevise at jeg ikke kan skrive gladsanger, fortalte Eidsvåg, til godlynt humring fra publikum.

Beat for beat-Dyrhaug på sin side takket med både splitthopp og en masse poeng, og Shalala har festet seg hos publikum.

Åpningen av Stortorget ble i det hele tatt en stor suksess. Kvelden startet med en mottakelse for ledere i Hamar kommune i kulturhuset, og ente i et sju minutter langt fargesprakende fyrverkeri.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke