18. aug
Tysk impresjonisme: Kåre Magnus Bergh tar oss med tilbake til fransk og tysk ekspresjonisme.foto:Eirik Falk
 
En slentrende fottur gjennom kunsthistorien
Kunstner og programleder Kåre Magnus Bergh er aktuell med nye verk hos QB Gallery i Oslo.

Publisert: 18.sep.2017 23:07
Oppdatert: 19.sep.2017 10:02

Bergh er utdannet kunstner fra Akademiet i Bergen hvor han gikk ut i 2004. Siden gikk han ved Städelsschule i Frankfurt, en høyt anerkjent tysk kunstskole hvor bllant annet Matias Faldbakken også har gått.

Han har tidligere hatt separatutstillinger blant annet. ved Kunstnerforbundet og galleriet NoPlace i Oslo. For tiden er han aktuell med utstillingen «Landscapes and Security» hos QG Gallery i Oslo.

Kredibel kunstner

– For mange er han kanskje best kjent fra tv, men innenfor kunstmiljøet er han en kunstner som har masse kredibilitet og som folk følger med på. I 2012 hadde han en utstilling hvor han linket til sin rolle i media, og kanskje forsøkte å forene disse to karrierene, men det har han nå gått bort fra. Jeg tror det er mer riktig at han separerer de to, sier Gallerist Mikaela Bruhn Aschim .

tysk ekspresjonisme

Utstillingen er beskrevet av kunstneren selv som «en slentrende fottur i kunsthistorien».

I verkene finnes referanser til Paul Cézanne og fransk – så vel som tysk – ekspresjonisme. Flere av verkene gir assosiasjon til Munch, og er laget med oljemaling på sponplater. De er relativt små og måler 20x30 cm.

Bruker bivoks

Hvorfor maler du på sponplate?

– Rent teknisk er det fordi jeg bruker mye voks i bildene. På et vanlig lerret vil det synke, mens en sponplate er hard, så det fester seg på en annen måte. Det er først og fremst en teknisk formalitet.

– Du smører inn plata med bivoks før du maler?

– Ja. Bivoks gjør at oljen oppfører seg annerledes. Men får nesten følelsen av å male på glass. Streken oppfører seg annerledes om man maler på bivoks enn om man hadde malt rett på plata, sier Bergh.

Står til 1. oktober

Hvorfor signerer du ikke bildene?

– Hehe, fordi jeg glemte det! Men altså, grunnen til at det ikke er signatur foran er fordi jeg synes signaturen min ikke er fin. Og det er såpass små bilder at jeg vil nødig ødelegge bildet. De kommer til å bli signert, men de kommer til å bli signert på baksiden, sier Kåre Magnus Bergh.

Utstillingen står hos QB Gallery i Tordenskiolds gate 5 i Oslo til 1. oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke