22. aug
 
En smak av juletradisjoner
Mandagens julekonsert "Stille natt hellige natt" ble en kveld preget av tradisjoner, og midt i det hele sto kirketjener Johannes Høisveen (75).

Publisert: 21.des.2015 20:21
Oppdatert: 21.des.2015 20:27

- Det er veldig moro at jeg får lov til å være med, smiler Johannes Høisveen. Høisveen, som nylig fylte 75 år, har nemlig vært trofast til Brumunddal kirke i 18 år, og i løpet av de siste årenes julekonserter har den trivelige kirketjeneren blitt godt kjent med artistene som kommer innom. 

I år består julekvintetten av Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Rune Larsen, og under mandagens konsert la de slettes ikke skjul på at konserten i Brumunddal kirke har utviklet seg til å bli en fast og tradisjonsrik post også i deres juleforberedelser. 

- Plutselig kjenner man de som farter innom år etter år, sier Høisveen, som etter flere år har fått en helt spesiell plass i programmet. Hvert år henter de nemlig fram kirketjener Høisveen fram for å synge "Julekveldsvisa"; et innslag de vanligvis ikke har i turnéprogrammet.

- Jeg får være med på den ene sangen, og det er selvsagt veldig hyggelig, smiler Høisveen. Han tenker seg nøye om og kommer fram til at årets framføring var den sjette med gjengen fra "Stille natt hellige natt".

- Jeg er ikke en fyr som absolutt vil fram for å synge, men jeg har drevet litt med sang og revy i løpet av årene. Jeg har ikke akkurat sceneskrekk, smiler Høisveen. 

Årets konsert gikk omtrent like bra som den tradisjonsrike konserten pleier å gå. Brumunddal kirke var stappet med 400 mennesker i allsang-modus, og artistene, med Maria Haukaas Mittet som debutant, lagde skikkelig julestemning.

Se bilder øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke