19. aug
 
En vokalsk nytelse i kulturhuset
Alt lå til rette for en fantastisk kveld med Take 6, vokalgruppa som har spilt med noen av musikkens virkelig store navn

Publisert: 05.mai.2016 21:54
Oppdatert: 06.mai.2016 08:34

404 publikummere hadde satt seg godt til rette i Kirsten Flagstad-salen før den amerikanske gruppa inntok scenen, og alt fra første tone fikk de liv i salen. 

Med en selvsikkerhet og utstråling verdig en gruppe som har vunnet ikke mindre enn 10 Grammyer og samarbeidet med navn som Stevie Wonder og Withney Houston, fikk de i gang en trampeklapp etter få sekunder.

Perfekt samspill

Take 6 består av seks amerikanske sangere, og viste frem et svært  godt samspill og en meget sterk variasjon i sitt repertoar, men det var vel ikke annet å forvente fra en gruppe med en slik merittliste. 

Gruppen holdt det gående i rundt 90 minutter, og hadde en meget god kontakt med publikum, som flere ganger ble involvert i rollen som kor til Take 6. 

Amerikanerne utgjør den største vokalgruppa som har spilt på Hamar ifølge arrangeren, og de viste også at de behersket både selvskrevne sanger så vel som andres materiale. Sangen Happy ble  fremført, men naturligvis ikke uten at det ble en gjort i svært passende vokal-variant.

Instrumenter

Selv om Take 6 primært bruker sine stemmer, og imponerer igjen og igjen med det, så hadde de også med seg noen instrumenter som ble brukt til å støtte opp under noen sanger. Konserten sett under ett ble dermed svært variert, og et engasjert publikum virket nærmest trollbundet av de flotte sangene og kommunikasjonen som kom mellom sangene. 

Vi fikk blant annet se litt vennskapelig konkurranse i å holde tonene lengst, og noen humoristiske innslag av Michael Jackson. Noen sekunder med den ikke helt ukjente dansen fra «Thriller» fant de også plass til, til både latter og stor applaus fra publikum denne andre dagen av årets Anjazz.

Variasjon

Sangene varierte fra gruppas tidlige materiale til flere sanger fra deres nye CD «Belive», samt flere kjente sanger av andre artister. Blant annet ble sangen «Stand by me» skrevet til ære for noen av de store musikerne som har gått bort i senere tid. 

Gruppen hadde det tydelig moro på scenen, og det smittet over på publikum, som utvilsomt også koste seg veldig under de 90 minuttene som fløy av sted så altfor fort denne Kristi himmelfartsdagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke