21. aug
Sven-Bertil Taube: Hadde årets konsert i Hamardomen.Foto: Anders Dalen
 
Enda bedre Prøysen-resultat enn i fjor
- Slik uka ble, er jeg aller mest fornøyd med at vi kunne avrunde festivalen på en verdig måte, sier Anne Strømmen.

Publisert: 26.jul.2011 10:42
Oppdatert: -

- Slik uka ble, er jeg aller mest fornøyd med at vi kunne avrunde festivalen på en verdig måte, sier Anne Strømmen.
Men Prøysenhus-sjefen er også er godt fornøyd med oppslutningen og resultatet av årets festival. I fjor trakk festivalen 6450 publikummere, og de hadde budsjettert med det samme i år. Etter opptellingen mandag viser det seg at det i år var registrert 6.482 besøkende.
Samtidig er det klart at festivalen sannsynligvis hadde passert 7.000 besøkende om det hadde vært normale forhold i helgen. Men lørdagens konsert med Vazelina Bilopphøggers ble avlyst på grunn av terroraksjonen, og oppslutningen om søndagskveldens avslutningskonsert med Gunnhild Sundli var nok også sterkt preget av begivenhetene.
Frammøtet på bursdagsfeiringen ved Prøysenstua lørdag ble også sterkt berørt av hva som hadde skjedd. I fjor var det 600 til stede på bursdagsfesten i regnvær, i år var det 300 i penvær.
I penger regner Anne Strømmen med et lite overskudd på rundt 10.000 kroner.
Teaterforestillingen har også hatt en pen økning i år. I fjor trakk de seks forestillingen snaut 1400 publikummere, i år er tallet oppe i ca. 1800.
- Før om årene har det vært den siste forestillingen som har vært best besøkt, sier Anne Strømmen. For folk trenger gjerne litt tid på å bestemme seg for å gå. Men i år hadde premièren like mye folk som den best besøkte forestillingen i fjor. Best besøk i år hadde torsdagens teaterforestilling med 600.
For andre året på rad har det vært arrangert ungdomskonserter ved Prøysenstua på ettermiddagen, uten at det har tiltrukket seg den helt store oppmerksomheten. Deltakere er ungdom plukket ut fra fylkesmønstringen i UKM. I år ble denne delen av programmet noe amputert; den første konserten ble avlyst på grunn av sjukdom, og den siste ble avlyst på grunn av terrorhandlingen.
- Det er viktig at også ungdom har en scene på festivalen, så vi kommer til å fortsette med dette i en eller annen form. Men etter to år må vi diskutere blant annet om ungdommene kanskje heller bør spille et annet sted enn ved Prøysenstua, sier Anne Strømmen.
Uansett vil det skje fysiske endringer ved Prøysenstua i løpet av de neste to årene. Planen er at det nyoppførte publikumsamfiet skal bli stående til etter neste års festival. Deretter skal det tas ned, området skal planeres og det skal settes opp et nytt bygg bak der årets amfi står. Tanken er ifølge Anne Strømmen at dette nybygget skal se ut som en låvebygning i stil med resten av bygningsmassen. Den skal blant annet romme lager, garderobe, toaletter og kanskje en kiosk. Låven skal stå klar til festivalen i 2013.
En utbedring som planlegges til neste år er ifølge Anne Strømmen muligheten for å spenne en seilduk over amfiet. For det er ikke sikkert at det blir oppholdsvær hver dag neste år heller.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke