18. aug
FN-ambassadør: Dee Dee Bridgewater synger i Hamar kulturhus søndag kveld, men er også engasjert utenfor jazzscenen. PRESSEFOTO
 
Engasjert jazzdiva kommer til Hamar
Lørdag synger Dee Dee Bridgewater i Queen Elizabeth Hall i London. Dagen etter står hun på scenen i Hamar kulturhus.

Publisert: 13.nov.2014 07:37
Oppdatert: 13.nov.2014 07:39

- Det er sjelden så store stjerner gjester Norge, og denne gangen er Hamar eneste stoppested i Norden på jazzlegendens to måneder lange europaturné, forteller Thomas Pedersen, kommunikasjonsmedarbeider ved kulturhuset.

64 år gamle Dee Dee Bridgewater bor i dag i Los Angeles.Hun har stått på de største scenene verden over og blant annet spilt med store navn som Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Max Roach, Rahsaan Roland Kirk i løpet av sin karriere.

SKUESPILLER

Bridgewater har mottatt en rekke utmerkelser for sin musikk, blant annet vært nominert til flere og vunnet Grammypris tre ganger, sist i 2011 i kategorien Best Jazz Vocal Album med albumet «Eleanora Fagan: To Billie with Love from Dee Dee Bridgewater».

FN-AMBASSADØR

Bridgewaters scene-karriere inkluderer også et skuespillertalent. I 1986 hadde hun rollen som Billie Holiday i stykket «Lady Day», en tribute til Billie Holiday. For den prestasjonen ble hun nominert til Laurence Olivier Award.

Til tross for at hun kalles «jazzens største diva», er den amerikanske sangerinnen også kjent for å engasjere seg utenfor den glamorøse musikkscenen.I 1999 ble hun utnevnt til FNs første ambassadør for FNs organisasjon for ernæring og landbruk. Den jobber for å bevisstgjøre og spre budskap om matmangel og fattigdom, under mottoet «Food for All». Gjennom dette FN-programmet bidrar Bridgewater til å spre kunnskap om selvhjulpenhet for fattige bønder og bevaring av verdens naturressurser. Klimaendring og global oppvarming er også et sentralt tema for organisasjonen, sett opp mot utfordringene for verdens matvareproduksjon.

JAZZMUSIKKEN

Dee Dee Bridgewater har tidligere holdt konserter på Kongsberg Jazzfestival i 2005 og 2007.

Til Hamar kommer hun med et band bestående av Theo Croker, Irwin Hall, Eric Wheeler, Kassa Overall ogMichael King.Hun har selv publisert informasjon om Hamar-konserten på sin Facebook-side. Det er fortsatt billetter igjen til konserten søndag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke