21. aug
Forteller: Dirigent Dag Nilssen viste bildet av komponisten, og gikk rundt i kirken for å forklare hvordan Beethoven ble inspirert av bl.a. sollyset.
 
Engasjerte barna
Dan Nilssen brukte hele seg og engasjerte mange med sin fortelling om Beethovens siste symfoni.

Publisert: 19.mar.2017 22:02
Oppdatert: 19.mar.2017 22:02

Det var rundt 80 barn til stede, alt fra småbarn til ungdom, som hadde fått med seg ca. 120 voksne på lørdag. De ble vitne til en unik opplevelse.

Dag Nilssen var skuespiller og dirigent, og fortalte om musikalske temaer i verket og hva som inspirerte Beethoven.

Med et energisk engasjement fikk han med mange av barna, og alle voksne. De øvde den elleville stående applausen på forhånd, også uten lyd, for å kjenne hvordan Beethoven ville ha opplevd dette da han dirigerte verket selv.

De ropte både «fryd» og «freude» så høyt de kunne, sammen med kor og orkester.

I presentasjonen av temaene ble orkesteret og koret involvert, og alle instrumentgruppene fikk vise seg. Publikumet ble med og sang den norske versjonen av «Ode til Gleden», før de fikk høre den siste satsen. Selvsagt fikk de brukt for den innøvde applausen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke