18. aug
SUPER TRUBADUR: Odd Nordstoga holdt et høyt musikalsk nivå, med fingernem gitarspill, rytmisk trekkspill og stemningsfull munnspill.
 
Odd Nordstoga engasjerte stort
Helt alene på scenen klarte Odd Nordstoga å begeistre sitt publikum, og scoret høy allsangfaktor.

Publisert: 04.mar.2017 23:18
Oppdatert: 06.mar.2017 07:05

Det var mange på lørdag som var glad at Nordstoga ikke satt hjemme alene, men heller bød på seg selv på Gregers.

«Alt ligg til rette for ein musikalsk fullkomen kveld», skrev han på Facebook. Og jaggu fikk han rett.

Musikalsk geni

Mutters aleine på scenen fikk han alle med seg, og allsangfaktoren steg i takt med temperaturen.

– Dere er en terningkast 6 publikum!, utbrøt han fornøyd.

Han hadde seg selv til å takke. Denne mannen kan sitt yrke, og er en multimusiker på toppnivå. Han vet å bygge opp stemningen, og ikke minst hvordan en bygger opp låter. Han var meget allsidig på gitar, levere lekkert munnspill og var herlig frigjort og leken på trekkspill. I tillegg trakterte han basstromme. Når han i tillegg er seg selv på scenen, med sin særegne humor, lå alt til rette for en toppers kveld.

godt gjennomtenkt

Kunsten i å bygge opp stemningen besto i å starte med rolige låter, slik som Lars Winnerbäcks «Om du reiste din veg» på akustisk gitar, med flott fingerspill. På «Når du kjem til meg» gikk han over på elgitar, som ga en hel annen effekt. En forsiktig tempolåt, «Lause ting» var med å forandre preget på konserten.

Humoren bidro til mye latter, og det var noe påfallende mellom det trauste, trøtte og snille som han nevnte at noen tror han er, og hvordan han lager sine låter. For også en helt ny låt, «Tenk om det ikkje gjeng te helvete», startet nesten litt traust og kjedelig, men endret seg flere ganger underveis, med uventede moduleringer, og ga slik flere overraskelser underveis.

Flere låter fra den siste platen ble presentert, noen med morsom «backing track på kassett», som Nordstoga selv kalte det.

Mot slutten av konserten blandet han lurt inn noen gamle slagere, slik som «Heim te mor», og «Grisen står og hyler», med mesterlig rytmisk akkompagnement på trekkspill.

Flere ganger ble han med rette ropt tilbake, og på siste låten, «Diesel og bensin», overgikk han seg selv. Han dro opp volumet på gitar og trommet takten, og mot slutten presterte han å stemme gitaren mens han fortsatt sang. Samtidig klarte han å instruere publikum i å dempe ned klappingen. En flott avslutning på en meget musikalsk kveld!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke