18. aug
 
Enorm interesse for gamle kostymer
Det var stor rift om plaggene da Teater Innlandet inviterte til loppemarked. - Det var ganske ville tilstander, sier kostymeansvarlig Lise Søraune.HAMAR

Publisert: 28.jan.2012 17:24
Oppdatert: -
Det var stor rift om plaggene da Teater Innlandet inviterte til loppemarked. - Det var ganske ville tilstander, sier kostymeansvarlig Lise Søraune.
HAMAR
- Det har vært helt kaotisk. Allerede klokka ni begynte det å komme folk, selv om vi ikke åpnet dørene før klokka ti. Det var kø utover hele tunet, smiler Søraune.
POPULÆRE LOPPER
På kleshengerne inne på Disen henger det tett i tett med klær. De rundt 70 menneskene som sto i kø var blitt til 150 da dørene åpnet. Folk gikk man av huse i jakten på interessante plagg, og enkelte bar med seg klesstabler på over en meter. En drøy time senere var kleshengerne tomme, og igjen lå det bare enkelte skjorter og dressbukser.
- Nå er det nesten ingenting igjen, forteller Søraune da klokka så vidt har passert halv tolv.
- Alt er borte. Middelalderkostymer, kanindrakter, bjørnedrakter, akrobatdrakter, brudekjoler og 70-talls hippiebukser.
PUPPEFRAKK
Puppefrakken fra stykket «Himmelske lyster» var det en ukjent kjøper som sikret seg. Med en prislapp på 100 kroner var dette et av loppemarkedets dyreste plagg, men kjøperen fikk i gjengjeld mye pupp for pengene.
Om frakken skal brukes i teatralske sammenhenger eller til å sprite opp samlivet i hjemmet er uvisst, men Kristin Bengtsson Hagen, scenograf og kunstnerisk rådgiver, er uansett glad for alt som ikke kastes.
- Det er ikke et kostyme som egner seg til nye forestillinger her, men jeg håper jo at folk får bruk for den. Frakken dukker nok opp på en eller annen revyscene, ler Bengtsson Hagen.
SLUKØRA KOSTYMEJEGERE
«Beklager, men alt er revet bort!»
Det var mang en slukøra kostymejeger som ble møtt med disse ordene søndag formiddag.
Elin Kvernmoen, formidlingsleder på Prøysenhuset, var på utkikk etter kulisser og scenografieffekter, men hadde i likhet med mange andre undervurdert sultne loppeveteraners appetitt for scenetøy.
- Jeg har vært på loppemarked på Hedmark Teater før, og kjøpt mange flotte kostymer og rekvisitter fra Brakar og Johanna. Så nå var jeg egentlig på utkikk etter noen flere perler fra lageret, sier en tomhendt Kvernmoen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke