24. aug
middelalderfestivalen: 170 programposter skapte tett aktivitet hele helgen. Begge foto: Kristian Einang
 
Er landets største
– Om en teller antall programposter og deltakere, er nok Middelalderfestivalen i Hamar landets største, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn.

Publisert: 12.jun.2017 21:58
Oppdatert: 12.jun.2017 22:08

Landets tre store middelalderfestivaler finner sted i Oslo, Tønsberg og Hamar tre uker etter hverandre, med Hamar sist ut i helga som var.

– Vi kan nok ligge litt etter på antall besøkende. Men vi vinner på antall programposter og deltakere, sier Ranveig Nordbryhn. I år kunne Hamar vise til hele 170 ulike programposter og ikke mindre enn 1000 deltakere fra mer enn ti land.

Spørsmålet nå er om målet fortsatt er økt vekst, eller om en grense er nådd.

– Vi har alltid lyst til å vokse. Men det er ikke sikkert det skal bli veldig mange flere programposter enn det vi hadde i år, sier Ranveig Nordbryhn. – Spørsmålet er snarere hvordan vi skal tenke nytt og bli enda bedre på det vi gjør.

Snart fullt

Med årets festival er snart hele området på Odden tatt i bruk. Det setter også grenser for veksten.

– Vi bruker nå hele området, bortsett fra nedover mot Løtenbygningen. Det er kun her som det er mer å hente, etter utvidelsen vi har gjort i år, sier hun.

Men det er fortsatt rom for enda flere publikummere, sier Ranveig Nordbryhn. I år endte besøkstallet på 8.272, og da var også Kongen og Dronningen telt.

Det er en liten nedgang fra i fjor, da det var 8.700 innom, og som da var ny rekord.

– Med bedre vær på søndagen, hadde vi nok kommet dit i år også, sier Ranveig.

– Slik det er nå, mener jeg vi har potensial til å ta imot 10.000.

Budsjettet er på ca. i, 3 millioner kroner.

til sentrum

Det er Medeltidsveckan på Gotland som er storebror blant nordiske middelalderfestivaler, med 500 arrangement og 40.000 besøkende. Den store forskjellen er at der skjer alt inne i byen. Men der er ikke Middelalderfestivalen i Hamar ennå.

– Det hadde vært morsomt å kunne trekke sentrum mer inn i festivalen. Men det er lang avstand, sier Ranveig Nordbryhn.

– Jeg har vridd hjernen min ganske mange ganger for å finne en måte å gjøre det på. Men jeg tror det må være noe som bygges opp litt etter litt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke