18. aug
ENDELIG: Erland Dalen har vært nominert to ganger tidligere, men i år slo det endelig til. Han ble overrakt tegning, laget av HAs avistegner Oddmund Mikkelsen.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Erland Dalen ble mesterborger
Kordirigent Erland Dalen er ny mesterborger av Hammer by.

Publisert: 15.jun.2014 16:15
Oppdatert: 16.jun.2014 10:08

- Jah ... Huff! var Damenes Aften-dirigentens spontane reaksjon da han ble kåret til Hamars nye mesterborger.

Det var en tydelig rørt kordirigent som kunne ta imot diplomet under middelalderfestivalen søndag. Etter å ha summet seg et par små sekunder, og på kordirigenters vis rensket stemmen, sa Dalen at han syntes det var en stor ære å få stå sammen med tidligere mesterborgere.

- Dette kjennes veldig godt. Jeg er ikke større enn at jeg synes det er hyggelig å bli verdsatt. Jeg har drevet med noe som har gitt folk store glede, og som har skapt ringvirkninger. Jeg må takke alle som har stemt på meg, sier Dalen til HA.

Han har vært nominert til prisen et par ganger tidligere.

- Det har gått noen år. Jeg synes det er morsomt å endelig slå til.

Dirigenten kunne under utdelingen i borggården på Domkirkeodden slå fast at han hadde en stor fanskare. Sangere fra Damenes Aften tok en trall for å hylle den nybakte mesterborgeren.

- ER EN BRUBYGGER

Gjennom tre tiår har Dalen dannet og dirigert kor i alle størrelser og kategorier. Sist ut var det store Queen-prosjektet i Hamar kulturhus, som ble en braksuksess.

- Hvis noen kan kalles en ildsjel for musikkmiljøet i Hamar og omegn, må det være Erland Dalen. Han er en brubygger, Han har mye kunnskap. Han har drevet barnekor, ungdomskor og voksenkor, og han er en meget stødig dirigent. Han viser stort mot i arrangeringen av sanger, sier Helle Moen, som har sunget i Damenes Aften i ti år.

Lovordene hennes om Dalen rant ut i et sånt tempo at HAs utsendte ikke fikk med seg alt, men kort oppsummert: Erlands damer mener han er en kjempekar, og en særdeles velfortjent vinner.

Datteren Edda Thingstad Dalen (10) er heller ikke i tvil om at pappaen fortjente utmerkelsen.

- Jeg er veldig stolt. Jeg synes pappa gjør en kjempebra jobb. Han gir aldri opp, forteller Edda, som selv synger i Dalens barnekor Filiokus.

STORT ENGASJEMENT

Ordfører Morten Aspeli og Hamar Arbeiderblads kulturredaktør Anne Ekornholmen sto for utdelingen av prisen.

-Erland Dalen blir beskrevet som kreativ, motiverende og oppmuntrende, fortalte Anne Ekornholmen, og kom med noen rørende eksempler fra nominasjonen av kandidater.

Hamar Arbeiderblad har tatt imot forslag på kandidater, og stemmer.

- Det har vært mulig å stemme på fire måter i år. Det er tydelig at noen har hatt personlige favoritter. Vi har sett et stort engasjement, sier Ekornholmen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke