17. aug
GOD Stemning: Både gamle og unge var på plass for å få et gjensyn med foreldregenerasjonens musikalske pøbler.
 
Et brak under brua
Hardrock, metall og store doser punk markerte åpningen til byens merkeligste og mest lokalorienterte festival.

Publisert: 17.aug.2012 23:23
Oppdatert: -

- Hvorfor er du så glad? skrek Baard Slagsvold gang på gang til forsamlingen. Svaret var innlysende - de storkoste seg.
Pønkebandet «Fort & Gæli» fra Elverum, med en energisk Slagsvold i spissen, hadde børstet støvet av stemmebånd og plektre, og dundret løs med 30 år gamle slagere. Nostalgiske publikummere foreviget gjenforeningskonserten med mobiltelefonene sine, men dagens pønkere hadde mer en nok med å hoppe opp og ned foran scenekanten.

Kult og bortgjemt

Under Brua er en bortgjemt, men komplett kunstarena. Området som vanligvis bare blir gjestet av fuglekikkere, fiskere og en og annen tagger yrer plutselig av liv, og nysgjerrige forbipasserende dannet etter hvert sin egen lille festival over brua. Hengende ned fra brua, rundt omkring i skogen og inni teltene er kunstverkene til festivalutstillerne, og fra kiosken ble servert kortreist og nærdyrket mat.
En av årets utstillere er Aage Villy Skåret. Han viser fram fuglefotografier, som ikke er fotografier.
- Jeg plasserer fotopapir uti naturen, eller som her, legger det oppe på gjenstander.
Inne i teltet henger også datategningene til Thomas Rago Ulriksen.
- Jeg lever meg inn i mine karakterer, og tegner mye meg sjøl. Drømmen er å gi ut en barnebok med eventyrene jeg har skrevet.

- Mange flere enn i fjor

I forkant av pønkpartiet hadde Petajama gjort en meget god jobb med å varme opp de rundt 200 personene som hadde møtt opp tidlig på kvelden.
- I fjor høljregnet det under åpningsdagen, men i år ligger det an å komme 400, kunne festivalkoordinator Jan Egil Løvbak fortelle etter at Petajama hadde takket Hamar for åttende gang. Åpningsdagen har blitt døpt Punk'n Roll, og arrangørene har i tillegg til «Fort & Gæli» gjenopplivet «Kaare og Partiet».
- De gode, gamle pønkergruppene som ikke har spilt på 30 år stiller opp i dag. Det har vi jobbet en del for å få til. Det er ikke musikk for alle, men du ser at det er en god del gammelpønkere i Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke