22. aug
 
Et fotballspark i sjela
Turnékompaniet henter fotball-VM til Hamar, henter fram de mest teatralske finter og tjuvtriks – og lover å sende ballen rett i krysset.

Publisert: 15.aug.2017 12:08
Oppdatert: 15.aug.2017 12:10

Høstkomedien i Hamar Teater er tilbake, sjette i rekken, med premiere 14. september – og fredag kveld inviteres det til åpen prøve i Hamar Teater.

– Vi tar «Drømmenes Teater» (les: Old Trafford) tilbake til teateret, sier manusforfatter Jonas Kippersund.

Vi er i 2034, HamKam er tilbake på toppen etter mange år på fotballens dynge- og Hamars ordfører får en idé: VM i Hamar i 2038!

Neymars hvite sønn

Her er «Bjørn Bien Jensen», den nye «Myggen»/Neymars hvite sønn/Messis lillebror/Ronaldos stygge søster (Jonas Jeremiassen Tomter), her er trener «Ian Hoff» (Yngve Sørli), de fæle islendingene «Optður» og «Nedtður»(Jonas og Peter Kippersund), ordfører’n (Inga-Live Kippersund), sekretær (Anders Kippersund), markedssjef/kultursjef (Trine Nyhus Lørum), en kar som er femti prosent datamaskin, femti prosent menneske og hundre prosent byplanlegger (Martin Thorshaug) – og ikke minst en FIFA-pamp fra Sveits (Philipp Stengele) som trenger navn (kom med forslag og vinn to premièrebilletter).

Hamars favela

HamKam har vært taklet ned i gjørma, men gjenreist av lekende fattiggutter på Koigen (Hamars favela) og en Messias fra Hamar vest (Yngve Sørli) som trener. Fra lek med en ball sydd sammen av gamle hoser har en ny type stuttreist fotball tatt HamKam tilbake på toppen, og nå finnes en mulighet for å få fotball-VM til byen. Havnivået stiger og Bangladesh har gitt opp VM, Aserbajdsjan har brukt opp sin siste «manat» på å bestikke FIFA – og Hamar kan være stedet; kortreist, kompakt, med antidoping og verdier i fanen – og et sted hvor sommertemperaturen aldri når mer enn tjue pluss.

– Bispeborgen skal gjenreises, Hamarkaupangen skal finne seg selv – og alle trenger et fotballspark i sjela, sier Jonas Kippersund, og tar lekende lett en overstegsfinte i retning den litt tyngre backen Teater Innlandet og deres slagord (les: Alle trenger et spark i sjelen). Og til slutt som en skruball fra vingen: – Fotball på teater, et påskudd, selvfølgelig, fordi det handler jo om oss, sier Anders Kippersund.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke