19. aug
 
Et greit stykke arbeid
«Milleniumrevyen» av og med Kattarussen gir oss et innblikk i en ungdomskultur som både er varm, praktisk og litt sjokkerende.

Publisert: 14.feb.2019 22:27
Oppdatert: 14.feb.2019 22:45

Torsdag hadde Kattarevyen premiere på Hamar Teater, og det syntes i all hovedsak å være foreldrenes aften. Det humret hjertelig i salen, selv om det var god plass blant publikum. Men Kattarussen kan allerede nå skryte av bortimot utsolgt forestilling fredag.

Etter premièren kan det konstateres at årets kattaruss har gjort et godt stykke arbeid. Det er en revy på det jevne, men det var lett å trives.

Noe av det en kunne savne, var litt mer energi rundt en del av innslagene. Kanskje henger det sammen med at revygjengen kan synes å ha hatt litt liten tid til finpuss i forkant av premièren. Sannsynligvis vil forestillingen sitte enda bedre neste gang.

får det til

Forventningsfulle ungdommer entret scenen i fullt russeutstyr. Vi vet at russen starter tidlig, men denne gjengen slår på stortromma allerede i februar.

Og Kattarussen får det til. De gir oss et innblikk i sin hverdag der det både kreves mye av de unge, samtidig som de evner å ha det gøy. Er det noen år siden du selv var russ, er det ikke sikkert du er i målgruppen, men ungdommen hadde flere gode punchlines. De var godt forberedt med gode filmklipp som ble vist sammen med skuespillet. Blant dem godt utførte parodier på programmene «Parterapi», denne gangen «Russeterapi» og «Ex on the beach», her i et klasserom. Spørsmålet er om det er stor forskjell mellom TVNorges program og et helt vanlig klasserom på en videregående skole.

selvironi på sitt beste

I løpet av forestillingen harselerer ungdommen med høye russekrav, strenge kantinedamer og selvfølgelig utdaterte lærere, men de harselerer også med sin egen umodenhet på en måte som lover godt for framtiden.

Millenniumsgenerasjonen er uredde og klare for verden. Det viser de gjennom selvironi på sitt beste.

– I kveld spiller vi ikke for poeng. I kveld spiller vi for damer, roper jentene, utkledd som gutter av verste hormonelle sort. I sketsjen var det kun mamma som ble imponert, sammenfallende nok med kveldens publikum.

Men fredag er det lovet full sal.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke