17. aug
Engasjert: Geirr Lystrup engasjerte både seg selv og publikum gjennom hele plateslippet i Brumunddal bibliotek tirsdag kveld, og ble belønnet med en fortjent stående applaus av de rett over 100 fremmøtte. Begge foto: Ole Kristian Haagenrud
 
Et kjærlig plateslipp
Det ble ett morsomt og gavmildt plateslipp i Brumunddal av Geirr Lystrups nye plate på tirsdag.

Publisert: 26.jan.2016 22:52
Oppdatert: 26.jan.2016 23:10

Med et over fullsatt bibliotek i Brumunddal sentrum var alt klar for et skikkelig plateslepp av Lystrups 28. CD.

Den fikk navnet «Dikt & slikt» og er ment som en hyllest til folkebiblioteket som et kulturelt maktsenter. At det er et maktsenter var det liten tvil om, da det måtte settes fram flere stoler for å få sitteplass til de rett over hundre frammøtte.

En flott reise

De fikk nyte litt over 90 minutter med Geirr Lystrups viser, og ikke minst noen dikt og slikt. Med seg på scenen hadde Lystrup med seg Frode Berntzen, Ole Gjøstøl og Morten Strypet, for ikke å glemme 16 representanter for Furneskoret.

Disse tok publikum med på en flott reise gjennom Lystrups oppvekst i Vinje i Telemark, og til han flyttet til morsslekta i Brumunddal, gjennom enkelte sanger fra tidligere album, men mest fra det nye albumet.

Kjærlighet

Det blir mye snakk om kjærlighet og melankoli i Lystrups sanger, men aldri uten en rekke morsomme poenger som ofte treffer spikeren på hodet. Særlig gjaldt dette en sang om det norske samfunnet, som ifølge Lystrup ikke fikk være med på det nye albumet fordi den var for hard. Temaet tidligere, og andres, kjærlighet er noe av det han liker med bibliotek.

– Et bibliotek er så allsidig, det er et møtested og gir så mye innsikt. Men ikke minst er det et folk hvor folk kan møtes, og da kan det jo som kjent oppstå søt musikk, sier han muntert, etter at konserten er overstått.

Visene traff godt hos publikum, med sine fengende melodier og gode tekster, og det var ikke få som måtte bortom Lystrup for å takke for opplevelsen etter konserten.

– Jeg er veldig fornøyd med kvelden, hvordan kan en være noe annet etter å få slike gode tilbakemeldinger, mener Lystrup, og legger kjapt til det jo var veldig hyggelig med fullt hus.

Sammen med sitt mannskap og et eminent kor som virkelig bidro til den gode atmosfæren kvelden hadde å by på, fikk publikum virkelig godt betalt for oppmøtet.

Enda bedre ble det da Lystrup overrasket alle de frammøtte med at de skulle få hver sin utgave av det nye albumet når de gikk ut av det passende, om enn utradisjonelle konsertlokalet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke