19. aug
På hundrelappen: Forestillingen ble avsluttet med et skikkelig smell, og hundrelappene regnet ned over publikummerne. Alle foto: Kristian Einang
 
Et lite stykke Kirsten
Med sjokolade, dans, sanger og mange breie smil sjarmerte ungdommene ved Ringsaker Operaskole under forestillingen «Liten Kirsten».

Publisert: 12.jun.2013 06:35
Oppdatert: -

- Dette var kjempegøy, jubler Aleksander Berg (13) etter tirsdagens forestilling om Kirsten Flagstad i foajeen ved Teatersalen i Brumunddal. Han var en av mange ungdommer fra Ringsaker Operaskole som deltok i forestillingen, og med hjelp fra operasanger Marthe Werring Holmern fikk publikummerne en skikkelig djupdykk i Flagstads barndom. Arrangørene har nemlig valgt å la barnet Kirsten stå i forestillingens sentrum, og det ga publikummerne anledning til å lære noe nytt om operasangerinnen vi kjenner så godt fra før.

Lærte mye nytt

Ungdommene fra Ringsaker Operaskole røper at de egentlig ikke visste så mye om Kirsten Flagstad.
- Jeg har ikke hatt noe spesielt forhold til Kirsten Flagstad fra før av. Jeg viste ikke engang at det var hun som står trykket på hundrelappen, men nå føler jeg at jeg har blitt litt bedre kjent med henne, sier Aleksander Berg. Kveldens skuespillerkollega Kristian Øverby (15) nikker bekreftende.
- Jeg har lært at hun sang for fangene i Botsfengselet, og at en av fangene nektet å slippe ut fordi han ikke ville gå glipp av konsertene hennes, sier han.

Branndramatikk

De unge operaspirene forteller at teaterkonserten ble i overkant dramatisk da brannalarmen gikk for fullt like før forestillingen skulle starte.
- Vi viste ikke om det brant eller ei, og da kjente jeg det skikkelig på kroppen. Heldigvis var det bare en falsk alarm, sier Aleksander Berg.
- Litt nerver skal det uansett være, men jeg tror nok at vi alle ble litt ekstra spente da alarmen gikk, skyter Kristian Øverby inn. Til tross for den uventete alarmen gikk forestillingen som forventet, og det var et begivenhetsrikt program som ble servert.
Med glitrende solister, og dyktige ungdommer fikk publikummerne virkelig valuta for pengene. Pianotalentet Fabrice Bligoud Vestad imponerte nok en gang bak tangentene, og sopran Marthe Werring Holmern sang så glassrutene klirret. Kirsten Flagstad- festivalen fortsetter med en rekke arrangementer utover uken.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke