21. aug
STORHAMAR-GUTT: Roar Johansen har tilbrakt hele livet på Storhamar og i ulike roller for Storhamar Idrettslag hvor han er æresmedlem.Foto: Mattis Røhne
 
Et liv med dugnad
Roar Johansen (77) er født på Storhamar, har bodd på Storhamar hele livet og har levd og åndet for Storhamar IL i 66 år.

Publisert: 01.jun.2018 20:15
Oppdatert: 01.jun.2018 20:31

– Jeg har flyttet to ganger i livet mitt, til sammen 400 meter, ler Roar Johansen som er en så ekte Storhamar-gutt som det er mulig å bli. Det var derfor heller aldri noen tvil om at Roar skulle begynne å spille fotball for Storhamar IL da han var 11 år gammel.

Sekretær 15 år gammel

Siden har 77-åringen vært med på det meste i klubben i hans hjerte. Roar var naturligvis med og stiftet ishockeygruppa på Kafe Ramseth i 1957.15-åringen ble like godt valgt til sekretær, og startet umiddelbart med å spare til innkjøp av skrivemaskin. Som snekkerlærling var han selvsagt med da klubben satte opp det første garderobebygget, og siden har han fortsatt å bidra for klubben sin.

I årenes løp har ildsjelen hatt en rekke verv. Styremedlem i hockey, fotball, håndball og hovedlag. I tillegg har han vært med i kretsstyret i ishockey og i Hamar Idrettsråd.

Etter at den aktive hockeykarrieren var over begynte Johansen som dommer. Han syntes Storhamar betalte altfor mye for å hente dommere fra Oslo-kanten, så han meldte seg like godt inn i Elverum for å kunne dømme Storhamar. Gratis, naturligvis.

Når Storhamar nå kan se tilbake på ei vellykket håndballturnering i Vikingskipet, har Johansen hatt en finger med i spillet der også. Han var med på å dra i gang Pinseturneringen på asfalten på Ajer ungdomsskole for rundt 45 år siden. Han og kollegene møtte en smule skepsis da de ville flytte til Vikingskipet, men nå vet vi hvilken suksess det er blitt. Og Johansen gleder seg stort over hvor flott dugnadsånd det er i Storhamar IL.

Solgt lodd for millioner

Johansen har hatt Storhamar både som arbeidsplass og lekeplass, og det er ikke rent få kroner han har skaffet klubben sin. Han og blant andre Bjørn Helge Olsen har solgt lodd for flere millioner kroner i årenes løp.

– Ett år solgte vi hockeylodd for 350.000 kroner, og dette drev vi på med i 10–12 år før vi begynte med loddsalg for håndballen. I år selger vi for 120.000 kroner, og vi har ikke tenkt å gi oss ennå.

Til tross for at beina begynner å svikte, står Johansen der fortsatt med loddboka. I år har han og kaffegjengen også vært med på de fleste bortekampene, og nå gleder han seg til å dra på E-cupspill.

– Fastlegen min sa at jeg skulle ha vært litt mer forsiktig med meg selv, men det er vanskelig når en er glad i klubben sin. Og du verden så mye moro jeg har opplevd, fastslår Roar Johansen.

DETTE ER KANDIDATENE

HER KAN DU STEMME

1. Thomas Amundsen

2. Roar Johansen

3. Knut Monsen

4. Therese Slob

5. Turnékompaniet

6. Frida Ånnevik

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke