22. aug
drømmecontainer'n: Anne Nyutstumo spiller rollen som gammel dame som gjenopplever barndommen i en container fylt av vakre drømmer.Foto: Kristin Bengtson Hagen
 
Et magisk kvarter
Inne i en gul container skjuler det seg uante hemmeligheter. Teater Innlandet tryller dem fram.

Publisert: 02.okt.2013 07:35
Oppdatert: -

Tirsdag kom den gule containeren på plass utenfor Mølla i Brumunddal, og her står den onsdag også. På to dager skal forestillingen «Drømmecontainer'n» til sammen spilles 16 ganger, før ferden går videre. Å spille åtte forestillinger om dagen, lar seg gjøre fordi hver forestilling er rimelig kort. Den varer et kvarter, og det er egentlig akkurat passe før tendensen til klaustrofobi gjør seg gjeldende. For det er lite plass i containeren. På den første forestillingen i Brumunddal tirsdag var det fullsatt, og det vil si fjorten folk som sitter trangt. Flere er det ikke plass til, når containeren i tillegg skal romme både en skuespiller og en magisk verden.

Lite format - stor magi

For selv om formatet er lite, er magien rikelig til stede i containeren. Publikum får utdelt headset ved inngangen. I det bor Sidsel Endresens stemme fra det stemningsfylte albumet «Etterlatte sanger». Og sangene utgjør bakteppet for skuespilleren Anne Nyutstumos eventyrlige lille reise inn i det fortidige og tapte.
For den gule containeren er en sted for å oppbevare ikke bare fortidas gjenstander, men også drømmer, lengsler og håp som en hadde en gang, og som gjenfinnes i glimt etter hvert som barndommens og tidligere tiders gjenstander gjenoppstår fra glemsel og gjemsel.

en annen verden

Hovedpersonen er en gammel dame som selv er som skapt av en drøm. Og containeren er hennes eventyrverden, der barndommen åpner seg som en luke i veggen og slipper fortida inn. For stikk imot det en kan vente å finne i en kald container, åpner det seg en verden av drømmer, farger og gleder. Men det er også en verden av det tapte og forgangne som åpner seg, som en slags siste åpning inn i det som en gang var, før musikken stilner, døra til containeren åpner seg og virkeligheten vender tilbake.
Så tumler vi ut da, vi fjorten utvalgte, og ser at Mølla fortsatt står der den skulle og Brumunddal er nesten som før. Men ikke helt, For så lenge den gule containeren står der, fins det et smutthull til en annen slags verden.
Med «Drømmecontainer'n» har Teater Innlandet igjen gjort et dristig valg, og lykkes med det. Teateret går i stadig nye retninger, denne gangen viser de seg fra sin mest oppsøkende side, og midt i folks travle hverdag tilbyr de et kvarters vakker drøm langt utenfor virkeligheten.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke