18. aug
DJ: Scott Bækkel øver hjemme på det godt isolerte gutterommet. Han lager musikk selv i tillegg til å sette sammen andres låter.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Ett skritt nærmere drømmen
Scott Bækkel vil leve av å være DJ. Nå er 16-åringen klar for sin så langt største spillejobb.

Publisert: 09.sep.2014 14:27
Oppdatert: 09.sep.2014 14:38

Når det nyrestaurerte Stortorget åpner, står DJ Scott på scenen. Lørdag, under ungdommens egen festkveld på torget, styrer Hamar-gutten musikken.

- Å få mulighet til å være med på åpningen er kult! I kommunen hadde de blitt tipset om meg, og jeg sa ja med en gang de ringte. Dette blir den største jobben jeg har hatt, sier DJ Scott.

sommerjobb på Kypros

Hjemme på gutterommet har han miksebord og teknisk utstyr til rundt 200.000 kroner. Her lager han musikk, setter sammen andres låter, og øver et par timer om dagen. Spillejobber krever både mye forberedelse og mye konsentrasjon.

- Det er ikke bare å trykke «play», så er du ferdig! Det er mer avansert enn som så.

DJ Scott har allerede opparbeidet seg godt med erfaring. I Hamar-området har han spilt på en rekke arrangementer. I Ayia Napa på Kypros har han hatt sommerjobb på to av de største klubbene.

- Familien har hus der. Jeg var på kurs på DJ Academy der i påsken i fjor, men så var jeg litt for god. Derfor fikk jeg jobb isteden, forteller DJ Scott, som i sommer tilbrakte to måneder på feriestedet med nattlige spillejobber.

PÅ LISTE MED PROFFER

I tre år har han holdt på som DJ. I begynnelsen spilte han gratis. Nå har han startet eget firma, og tjener en del på jobbene.

Scott Bækkel har allerede jobbet seg inn på en liste over profesjonelle DJ-er, et slags eget lukket YouTube, bare for spesielt innvidde. Der deler de musikk og verktøy. Her får du bare være med om du er god nok.

16-åringen går byggfag på Ringsaker videregående skole, men han håper på sikt å kunne leve av spillingen.

- Det er drømmen, slår Scott Bækkel fast.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke