18. aug
INVITERER: Den nye kultursjefen i Løten kommune, Bente Hagen opprinnelig fra Stor-Elvdal, og Hamars kultursjef Terje Halvorsen inviterer alle til å komme med forslag til kandidater til Hedmarksprisen 2012. Foto: Remi Laakso
 
Etterlyser navn til 2012-prisen
Hedmarksprisen har vært delt ut siden 1971. Men det finnes ingen forslag til 2012-prisen. Nå etterlyses kandidater.

Publisert: 03.okt.2012 07:26
Oppdatert: -

Hamar
«Hilde Gustava Ovesen - Gustavas kulturfabrikk» fikk 2011-prisen. Ingeborg Refling Hagen fikk den aller første prisen - i 1971. Til sammen 41 ganger har prisen vært delt ut, og det er kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten som står bak.
Med følger heder og ære, 50.000 kroner og diplom.
På lista over dem som har fått prisen står for eksempel Rolf Jacobsen, Knut Faldbakken, RingsakerOperaen, Jernbanens musikkorps, Gotmar Rustad, Ole Ivars og Fagforeningens Mannskor.
Selve seremonien, arrangementet for utdelingen av prisen, har gått på rundgang mellom kommunene. Utdelingen av 2011-prisen sto Ringsaker kommune for, og det var i denne sammenheng at kultursjefen i Ringsaker, Asle Berteig, lanserte ideen om at de fire kommunene kunne ta med seg alle priser til en felles prisgalla.
Kultursjefen i Hamar, Terje Halvorsen, er ikke motstander av en slik idé - men han sier Hamar kommune uansett venter til et nytt kulturhus er på plass høsten 2013.

LITEN INTERESSE

Prisens eksistens har tidligere vært diskutert i regionrådet. Det store problemet har vært at man ikke har klart å skape stor nok blest om denne prisen. Interessen for å nominere kandidater har vært dårlig.
- Det foregår jo så mye på kulturarenaen i vårt distrikt, så det burde være en lett oppgave å finne kandidater, sier kultursjefen i Hamar kommune, Terje Halvorsen.
- Og hvem kan komme med forslag?
- Hvem som helst.
Løten kommunes nye kultursjef, Bente Hagen, forteller at fristen for å sende inn forslag er 25. oktober, og at prisutdelingen foretas av vertskapet, Løten kommune, før jul.
«Hedmarken kulturpris kan gis til enkeltpersoner eller grupper på grunnlag av dokumentert talent innenfor kunst og kultur. Prisen kan også gis til enkeltpersoner eller organisasjoner på grunnlag av betydelig innsats over tid. Prisvinnerne skal ha tilknytning til de prisgivende kommuner.»
Og:
«Alle forslag på kandidater skal være begrunnede og skriftlige.»
Forslag med begrunnelsen sendes Løten kommune.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke