20. aug
 
Etterspørselen etter boliglån faller
Det norske boligmarkedet er i ferd med å stramme seg til. Nå synker boligprisene og etterspørselen etter boliglån faller.

Publisert: 19.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Den kvartalsvise utlånsundersøkelsen fra Norges Bank, som kom torsdag, viser at husholdningenes etterspørsel sank i tredje kvartal, en utvikling bankene mener vil fortsette. Ifølge tall fra Boligprodusentenes Forening har salget av nye boliger sunket med ti prosent i samme periode. Fra andre til tredje kvartal falt prisene på brukte boliger med 1,8 prosent, opplyser SSB.
Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets mener nedgangen i markedet kan være starten på en ny trend.
- Vi ser svakheter flere steder i økonomien. Det er litt lavere aktivitet i oljesektoren, forbruksutviklingen er mer moderat. Det er en generell avmatning, som gjerne slår ut i låneetterspørsel og i boligmarkedet, sier han til Dagens Næringsliv.
Flere banker mener at endringen i egenkapitalkrav til låntakerne også må ta en del av skylden for et treigere boligmarked. I mars strammet Finanstilsynet inn kravet fra ti til 15 prosent av lånesummen. (©NTB)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke