22. aug
Eva & the Heartmaker kommer til Kønnband: Eva Weel Skram og Thomas Stenersen spiller i Stange i september.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 
Eva & the Heartmaker kommer til Kønnband
Eva & the Heartmaker, Bendik og Frøkedal er en del av årets festivalprogram i Stange.

Publisert: 09.mar.2016 11:00
Oppdatert: 16.mar.2016 15:01

Programmet til årets Kønnbandfestival i Stange 16. og 17.september begynner å ta form. Flere artister er nå offisielt på plass.

Kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten, håper å gi festivalgjengerne en variert musikalsk opplevelse i september.

- Et av de store trekkplastrene i år er Eva & the Heartmaker. De har i løpet av de siste årene vært et fast innslag på mange spillelister og hitlister, og kan vise til pop perler som "Joanna", "Superhero" og "Mr. Tokyo." Duoen har gitt ut fire kritikerroste album, senest «Traces of You» i 2013, og ble i 2011 kåret til beste norske artist under MTV Europe Music Awards, sier Tveiten.

Indierock og elektronika

– Årets program spenner vidt både i sjanger og uttrykk. Med utgangspunkt i kvalitet og bredde har vi sydd sammen et program for musikkinteresserte i alle aldre, melder Tveiten.

Indierock-musikeren Anne Lise Frøkedal, også kjent under artistnavnet Frøkedal, kommer til festivalen.

– Med Anne Lise Frøkedals stemningsfulle, melodiske og tidvis mørke tekster åpner musikken hennes for både det nære og det storslagne, skriver Tveiten.

Den tredje artisten som er offentliggjort så langt, er bandet Bendik, med vokalist, gitarist og låtskriver Silje Halstensen i spissen. De deltok blant annet i Urørt-finalen i 2011, og slapp nylig sitt tredje album, «Fortid».

– Bendik smir, på sin unike måte, bånd mellom pop og elektronika og har samtidig bred appell. Det musikalske uttrykket spenner mellom det såre og sterke, samtidig som medmusikerne understreker dette ved å la musikken veksle mellom det forsiktige og energiske, melder kultursjefen.

vil nå ungt publikum

Tveiten sier også at de har tenkt litt ekstra på å nå et yngre publikum i år.

– Men mitt hovedmål er en god sammensetning av sjangre, og at man kan oppleve artister man vanligvis ikke ville sett, sier hun.

Flere artister og programmet for hele festivalen vil bli offentiliggjort utover våren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke