21. aug
 
Eventyrlig premiere
Romjulsteateret i Hamar Teater starter i god tid før romjula; i kveld var det premiere på «Kvitebjørn kong Valemon».

Publisert: 18.des.2014 19:49
Oppdatert: 18.des.2014 19:49

Tidligere på dagen ble det kjørt generalprøve med publikum i salen. Og etter disse to forestillingene er det all grunn til å glede seg til fortsettelsen av årets utgave av romjulsteateret.

Det er gruppene som holder til i Hamar Teater som utgjør kjernen i ensemblet, det vil si Turnékompaniet, Asfaltprinsessene, Mjøsscene produksjoner og Fryd scenekunst. Og siden julen er familietid, har skuespillerne også med seg en del av sine barn og deres venner.

mye humor

Det minner nærmest om en slags teaterdugnad, og som ved dugnader flest har den rikelig av smittende entusiasme. Også humor er det rikelig av, selv om eventyrhandlingen er dramatisk nok – i hvert fall for de aller yngste. Derfor er det da også satt fire års grense på årets forestilling.

I hovedrollen som prinsesse Kristina er Juliane Marie Hageselle en svært så handlekraftig variant av prinsessen, som blant annet har fjellklatring på sin egenskapsliste.

Oscar Martesønn Kippersund har også flere sanginnslag i sin rolle som kong Valemon som ikke-bjørn. Mens Camilla Brandt Kippersund gjør dronning Isabell akkurat så slem som en kan håpe.

De to neste forestillingene er i romjula, og de to siste etter nyttår.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke