19. aug
 
Eventyrlig stemning
Det er ikke hver dag du kan ligge uti åkeren, skue ut over Mjøsa og høre Oslo-Filharmonien spille. Men hvis sjansen byr seg igjen, bør du absolutt hoppe på første og beste buss til prestegardsjordet ved Ringsaker kirke.

Publisert: 11.aug.2017 22:33
Oppdatert: 11.aug.2017 22:36

Jordet mellom Ringsaker kirke og Mjøsas bredd var rigget for 10.000 tilskuere da Oslo-Filharmonien avsluttet årets Prøysenfestival med stor utendørskonsert fredag kveld. 10.000 var kanskje å ta i, men man skal ikke kimse av et halvfullt jorde.

Fantastiske omgivelser

Det var lett å bli bergtatt fra start, da Oslo-Filharmonien framførte Griegs «Morgenstemning». Det kulturelle møtet mellom Festspillene i Elverum og Prøysenfestivalen var Knut Anders Sørums tolkninger av «Spilledåsa» og «Så seile vi på Mjøsa». Med Oslo-Filharmonien i ryggen ble dette to meget flotte framførelser, og en meget verdig avslutning på festivalen. Oslo-Filharmonien spilte også utdrag fra Tchaikovskys «Romeo og Juliet» og «Svanesjøen». Hvilken glede båteierne som lå og duppet utenfor fikk av musikken er uviss, men alle vi oppi åkeren hørte i hvert fall godt.

God stemning

Det var kamp om mikrofonen, men konferansier Herborg Kråkevik gjorde en bra jobb som konferansier. Harmløse vittigheter om dialekter fikk publikum til å humre, og det samme gjorde også forsøket på å finne linker mellom Prøysen og orkesteret, som endte med å understreke hvor langt unna hverandre de egentlig er. Festspillenes høye beskytter, Ole Edvard Antonsen, dukket også opp mot slutten, og tok oss med i konsertens siste avdeling på en flott måte.

Kreftforeningen får sitt

Det er vidunderlig å sitte sånn, skuende ut over Mjøsa, i strålende sol og sval bris. Det hele var herlig uformelt. Campingstoler, barnevogner, orkestermusikk og Prøysen. Hvis man får værgudenes lovnader om reprise av været, er dette noe som absolutt bør gjentas. Jo da, initiativtaker og lokal-milliardær Arthur Buchardt fikk rikelig med takk. Tre ganger faktisk, om ikke flere. Og med to tusen flere publikummere enn budsjettert, ligger det også an til at Kreftforeningen får en solid slump med penger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke