24. aug
Hamar-skildring: Gjenkjennelige stil og motiver av Kari Bjertingstad.
 
Slik ser en kunstner fra Stange for seg eventyrlige Hamar
Kari Bjertingstad fra Vallset er en billedkunstner kjent for sin lekne strek. 8. januar åpner hun utstilling med Hamar-motiver i kulturhuset.

Publisert: 17.des.2018 18:00
Oppdatert: 17.des.2018 18:07

«Eventyrlige Hamar 170 år» – det er tittelen på utstillingen som har undertittelen «en humoristisk reise gjennom byen i våre hjerter».

Det er i forbindelse med at Hamar by fyller 170 år, at Kulturhuset viser Kari Bjertingstads illustrasjoner. «Gjennom 32 fargerike akrylmalerier tas du med på en annerledes skildring; her finner du illustrasjoner av Lokstallen, Jernbanestasjonen, Gågata, Torggata, Koigen og mange andre steder, – helt fram til Kokebokhuset på Domkirkeodden», heter det i kulturhusets presentasjon.

«Bjertingstad har med sin sans for detaljer og særpregede måte å male på gitt farge og liv til både brustein, trær og bygninger», heter det her.

Det er også Bjertingstad som har illustrert Per-Øivind Sandbergs bok «Nabolaget» – om Hamars ulike bydeler.

Hun er opprinnelig fra Vallset, men flyttet til Tyskland i 1986. I 1997 vendte hun tilbake til Norge og bosatte seg på Hamar.

– Jeg har så langt jeg kan huske hatt en pasjon for dette, selv om det aldri ble yrkesvalget mitt, sier hun. – Prosjektet med å illustrere Hamar startet i 2010. Da hadde jeg utviklet ideen om å male byen jeg er så glad i, og som har så mye sjarm. Ønsket var å feste gater, fasader og steder på lerretet på en måte som fortalte fakta fra nåtid og historie, samtidig som jeg lekte med farger, detaljer og perspektiv.

Dette resulterte i utstillingen «Hamar litt på skrå» i 2012. Utstillingen og bildene slo svært godt an, og tilbakemeldingene inspirerte Bjertingstad til å fortsette i samme spor.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KUNSTNER: Kari Bjertingstad fra Stange.
FOTO: Jens Erik Jensrud
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke