19. aug
Evelyn glennie: Spiller med hele seg, og sparer ikke på noe. Leverte et flott samarbeid med Ole Edvard Antonsen. Hamardomen fungerte ypperlig for denne unike kombinasjonen.
 
Eventyropplevelse
Hamardomen ble fylt av magi med majestetisk musikk, takket være to verdensstjerner: Ole Edvard Antonsen og Dame Evelyn Glennie.

Publisert: 04.aug.2012 07:38
Oppdatert: -

Omtalt av:
Festspillene fortsetter med sin tradisjon å legge konserter til hele distriktet, og Hamardomen har blitt en innarbeidet konsertarena. Å legge en konsert med blåsere og en perkusjonist av verdensformat til nettopp Hamardomen, med sin særegne akustikk, er en risikabel sak. Trodde jeg. Men der tok jeg faktisk feil.

Misjonærer

For Ole Edvard Antonsen har en misjon. Akkurat som Dame Evelyn Glennie. For Antonsen er det å vise at korpsmusikk er noe helt annet enn folk tror. Og da mener han faktisk noe helt annet.
Verkene som publikum fikk høre i går kveld, har han plukket ut med omhu. Nyere symfoniske verk. Kan tro at publikum fikk sperret opp ørene sine.
Det fungerte optimalt. Antonsen er en majestetisk dirigent. Enormt nøye. Håndfast. Med grasiøse bevegelser fikk han de unge, talentfulle blåsere til å yte maksimalt. Takket være en fantastisk dynamikk, fikk verk som «October» et eventyrlig løft over seg.
Den døve Evelyn Glennies misjon er å vekke opp hele mennesket, slik at vi kan føle musikken med henne. Hvis det er noen som kan få det til, da må det være henne. Klart at publikum sperret opp øynene, for hun er litt av et syn.

Trolldame

Å se henne som solist i «Percussion Concerto» ga begrepet perkusjon nye dimensjoner for min del. Utrolig å se hennes innsats, hvor hun går opp i rytme- og klangverden med en ubegrenset energi. Hun ga mange opplevelser: å kjenne dundringen til de stor paukene, føle de høye lette tonene på marimba, se konsentrasjonen når hun bruker en strykerbue på vibrafonen, lyden av gongen som senkes ned i en pauke uten skinn. Hun viser så mye at publikum ble helt trollbundet.
Hennes innlevelse, fingerferdighet, konsentrasjon og interpretasjon sammen med Hamardomens lange etterklang, gjorde det denne gangen enkelt å kjenne musikken på kroppen. Jeg ristet nærmest av beundring. Og ja, jeg elsker blåsemusikk.
Så for min del: mission completed. Selv om jeg fikk med meg bare halve konserten. Og for dem som måtte lure: Hun spilte forresten ikke barfot denne gangen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke