21. aug
NOMINERT til mesterborgere: Therese og Ruben Slob er nominert til «Årets Mesterborger av Hammer By». Her fra en danseoppvisning med P.s: Dance-Crew på Stortorget i Hamar.
 
Får byen til å danse
Herr og Fru Slob, Ruben-Arie (30) og Therese (30). Byens dansepar er nå nominert til «Årets Mesterborger av Hammer By». De venter på din stemme.

0
Publisert: 01.jun.2016 06:33
Oppdatert: 01.jun.2016 06:45

«PS: Dance ble etablert av ekteparet Therese og Ruben Slob sommeren 2013, og har siden stått sentralt for danseinteresserte barn og ungdom i Hamar. Det er også et kulturtilbud som virkelig har lyktes med integrering», heter det i nominasjonen – og kjenner til dem, det gjør vi alle; både de som elsker dans og de som ikke engang kjenner til dans.

LES: Her kan du stemme på din kandidat

Lidenskap og energi

«Project Scratch Dance Studio» tok over etter Hamars dansedronning Hilde Gullhav, som hadde vært småbyens danseskoledriver i 26 år.

«Jeg har vært elev og lærer ved Hildes Ballettstudio og jeg ser den fantastiske jobben som hun har gjort i løpet av alle disse årene», sa Therese Slob da hun presenterte «PS: Dance» i 2013.

Og:

«Vi har lyst til å skape et gjestfritt miljø som bidrar til motivasjon, kreativitet og utvikling rundt dans. Vi ønsker virkelig at dette kan være et sted som florerer av lidenskap og energi.»

Lykkes

«De møttes i en breakbattle. Ruben vant men tapte sitt hjerte. Siden har de vært to sider av samme sak», skrev Hamar Arbeiderblads Turid Andreassen Lie i et portrettintervju.

Og flytter vi viserne fram til nåtid, så ser vi at de har fått det til, Herr og Fru Slob.

- Skaper Mangfold

Her et bitte lite klipp fra elevforestillingen i Hamar kulturhus i forrige uke:

«Her er det mangfold på mange måter: Aldersspennet er fra barnehagealder til videregående, og publikum får se alt fra elegante ballerinaer til rytmiske krumspring hos breakdanserne. Og mellom numrene forteller noen av elevene hva de har å være takknemlige for – alt fra godteri til danseinstruktører nevnes.»

Integrering

«Et kulturtilbud som virkelig har lyktes med integrering», heter det også i nominasjonen – og for den som har vært på besøk i dansesalen i Parkgata 31 i Hamar, så har de møtt mange av de tre hundre medlemmene og oppdaget at mellom tjue og tretti prosent har minoritetsbakgrunn. Det samme gjelder instruktørene.

For 16. gang kåres «Årets Mesterborger» under Middelalderfestival i Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke