24. aug
 
Får gjennomgå
5’er i Dagbladet, 3’er i VG og en svart 2’er i Aftenposten. – Jeg registrerer at vi splitter anmelderne, og det er alltid gøy. Da har vi oppnådd noe, sier Anders Baasmo Christiansen.

Publisert: 27.feb.2017 06:24
Oppdatert: 27.feb.2017 06:30

Hardest medfart får «Don Juan» av Aftenpostens Mona Levin: «Årets nedtur så langt» og «En diger skuffelse, et meningstomt regiteater som misbruker gode skuespillere». Dagbladet gir forestillingen terningkast fem – og skriver: «Anders Baasmo Christiansen er en fascinerende flertydig Don Juan.» VG gir en 3’er og Sindre Hovdenakk skriver blant annet: «En merkelig stiv og tvungen forestilling» og «Det som kunne vært forestillingen som for alvor ville etablere Anders Baasmo Christiansen på landets hovedscene, er i Runar Hodnes oppsetning blitt et altfor godt eksempel på hvordan teater noen ganger verken kommuniserer med seg selv eller med publikum.»

– Gleder oss

Det er som kommentar til dette Anders Baasmo Christiansen uttaler: – Jeg registrerer at vi splitter anmelderne, og det er alltid gøy. Da har vi oppnådd noe. Og han fortsetter: – Det som er digg med å ha solgt masse billetter på forhånd, er at vi ikke trenger anmelderne til det de er til for – nettopp å selge billetter. Hva ellers? Vi har forsøkt å lage en mørk og smått dystopisk forestilling som ikke først og fremst søker å behage, men som forhåpentlig stiller noen spørsmål som publikum kan gruble litt over. En slags advarsel fra fortiden om at samfunnets sykluser gjentar seg. Og dette gleder vi oss til å utvikle videre. Vi kan kun jobbe for å optimalisere den versjonen vi ønsker å fortelle, en slags mørk komedie som minner oss om alle de mørke skyene som samler seg på verdenshimmelen akkurat i disse dager.

– Betyr mye

Han sa til Hamar Arbeiderblad etter fredagens premiere:

– Vi har jobbet hardt for dette, og dette er en forestilling som betyr mye for meg. Og jeg tror vi har klart det, å nå publikum med denne utgaven, som er mørk, nærmest dystopisk. Og fredagens forestilling, premieren, var den beste gjennomkjøringen så langt. Jo, jeg er fornøyd. Og han la til:

– Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, til å stå litt friere, til å gi full gass.

Det skal spilles 25 forestillinger. Siste forestilling spilles 27. mai.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke