23. aug
FORTSETTER: Fabelaktiv skal fortsatt lage Lotto-sendingene til Norsk Tipping.
FOTO: REMI LAAKSO.
 
Fabelaktiv får Lotto’n
Hos Fabelaktiv brukte de gårsdagen på å juble og gråte. Norsk Tippings TV-trekninger forblir på Hamar.

Publisert: 28.jul.2014 20:08
Oppdatert: 29.jul.2014 08:38

Siden 1988 har Lotto-trekningen vært fast TV-innslag fra Hamar. De siste åtte årene har Norsk Tipping samarbeidet med Fabelaktiv. Trekningen har nå vært ute på anbud, der Fabelaktiv fikk konkurranse av fire til seks andre aktører. 

Mandag ettermiddag fikk daglig leder hos Fabelaktiv, Hanne Sundby, svaret hun har ventet på: Fabelaktiv får Norsk Tippings TV-trekninger i fire nye år. De beholder dermed sin største kunde.

– Vi puster lettet ut! Den siste timen har vi jublet og grått. Vi er fantastisk glade nå. Dette er den beste sommerbeskjeden jeg har fått noensinne, forteller en gledestrålende Hanne Sundby. 

BETYR VELDIG MYE

Fabelaktiv har vunnet anbudet om TV-trekningen to ganger tidligere (2006 og 2010). Sist de vant, ble kontrakten taksert til verdi av hundre millioner kroner av Peer Jacob Svenkerud, som den gangen var kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

For Fabelaktiv betyr samar-beidet med Norsk Tipping mye. Ifølge Sundby utgjør avtalen med Norsk Tipping mellom 35 og 40 prosent av selskapets inntekter.

Hvis tippingas trekninger hadde blitt flyttet fra Hamar, kunne konsekvensene for Fabelaktiv blitt store. Sundby har tidligere sagt rett ut at det ville kunne ha kostet noen jobber, i alle fall i en omstillingsperiode. 

– Vi er veldig ydmyke og glade. Norsk Tipping er en av våre aller viktigste samarbeidspartnere og kunder. At vi kan fortsette å jobbe med dem, betyr veldig mye for oss, sier Sundby. 

AVGJØRELSEN KOM SENT

At heldige vinnere der ut fortsatt vil få «en telefon fra Hamar», er av betydning for hele regionen, mener Sundby. Det bidrar til å gjøre oss synlige.Kontrakten med Norsk Tipping tegnes for tre pluss ett år. Begge de to tidligere gangene Fabelaktiv har fått tilsagn, har Norsk Tipping utvidet til fire år. Innholdet i avtalen er det foreløpig for tidlig å si noe om.

Hos Norsk Tipping har avgjørelsen om hvem som skulle stå for tippetrekningene latt vente på seg. Hva dette skyldes er ukjent, men nå er i alle fall beslutningen tatt, og den største Lotto-vinneren av dem alle kåret.

– Dette er veldig godt, sier Hanne Sundby.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LETTET: Hanne Elisabeth Sundby, daglig leder hos Fabelaktiv, puster lettet ut. Hun mener avgjørelsen har betydning for hele regionen. Foto: Tuva Kleven
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke