25. aug
 
Familiedag og barneteater på «Lille»
– Det å introdusere barna for annen underholdning enn bare TV, er viktig, sier Caroline Skaar. Hun er en av flere som var på «Lille» med familien sin søndag.

Publisert: 11.nov.2018 18:26
Oppdatert: 11.nov.2018 18:28

Barneteaterfestivalen «Lille», har vært et omreisende sirkus denne helga. Lørdag var det forestillinger, ansiktsmaling, dokkeverksted, tegning, lydbok, og disko for barn – for ikke å glemme boller og saft – i Lillehammer. Søndag sto Hamar kulturhus for tur.

Viktig med teater for barn

– Det har vært over tre hundre innom i dag, forteller festivalleder Ida Vik, på tampen av festivalen.

– Det er viktig å ha en dag der familien kan være sammen og oppleve teater og kultur, sier Vik.

– Vi var på «På havets bunn», nå. Det var fine farger, fisker og fint for de små, forteller Caroline Skaar fra Hamar, som er på barneteaterfestival med Olav Emanuel (1).

– Han satt helt stille og så på. Det gikk fint helt til det kom en manet, da ble det skummelt, sier moren.

– Det å introdusere barna for annen underholdning enn bare TV, er viktig. Det er bra at det går litt sakte, og at barna kan bli stimulert gjennom for eksempel fine farger, sier Skaar.

Forestillinger og moro

«De kaller meg Påsan»- basert på Sandbeck-viser, «Se! Jeg fant!» – basert på kjente eventyr, «På havets bunn» – stille, for de minste, og «Du har stor mage» – om kroppen, er de fire forestillingene som har gitt barn og voksne teateropplevelser på «Lille» denne helgen, sammen med de eksterne teaterrelaterte aktivitetene.

– Jeg har dansa, det var gøy, også har jeg fått ansiktsmaling, forteller Juno Linhave Bamble (4), som har tatt toget til Hamar fra Oslo, for å være med på «Lille» – sammen med pappa, så klart.

– Jeg har også vært inne i et telt, der dansa jeg mer og hørte på historier, forteller lille Juno betenkningsfylt.

– også har du vel vært på forestillinger? spør pappa Thorleif Linhave Bamle. Han tiltrer som sjef på Teater Innlandet i 2020.

– Jeg har sett «De kaller meg påsan», den likte jeg, og «På havets bunn», men jeg synes det var litt rart at de ikke hadde med blåskjell, sier Juno, og får både pappa og HA til å smile.

– Det har vært mange glade barn her, konkluderer Ida Vik, som også kan meddele at det har vært en positiv barneteatersøndag i Hamar kulturhus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke